İmamoğlu’na limon kumpasını çeken Mahmut Dölek konuştu: Görüntüleri mizah amaçlı çektim

İmamoğlu’na limon kumpasını çeken Mahmut Dölek konuştu: Görüntüleri mizah amaçlı çektim
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Mersin’de limon yardımı nedeniyle hedef alındığı görüntüyü çeken Mahmut Dölek, söz konusu videoyu savunarak görüntüleri mizah amaçlı çektiğini ifade etti.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Mersin’den limon alarak vatandaşlara ücretsiz dağıtacağını açıklamasının ardından yapıldığı ortaya çıkan kurgu haberi çeken Mahmut Dölek açıklamalarda bulundu.

Sözcü Gazetesi’nden Ali Ekber Şen’in haberine göre,  Dölek, söz konusu görüntüyü mizah amaçlı çektiklerini belirterek, CHP'lilerin kendisine yönelik eleştirilerinin de lince yönelik diye nitelendirdi. AKP İl Başkanı Cesim Ercik ise olayın sorumlularının bulunması için suç duyurusunda bulunduklarını açıkladı.

Mersin’in Erdemli ilçesinde yerel gazetecilik yaptığını, hiçbir partiye kaydının bulunmadığını ifade eden Dölek, ortaya çıkan fotoğraflarının ise mesleki görevi gereği çektiğini kaydetti.

mahmut-dolek-ak-parti.jpgunnamed-file-1-002.jpga0336dad-7772-427e-8f03-6a750d2ea85d-w-002.jpg

“HODRİ MEYDAN DİYORUM”

CHP ve İmamoğlu’na seslenen Mahmut Dölek, “Hodri meydan diyorum, gelsinler göstersinler Erdemli'den hangi üreticiden limon aldıklarını. 3-5 CHP'li gelip, fiyat araştırması yapmış. Fiyat yüksek olunca da Tarsus'tan almışlar. Buradan söylüyorum, kimse çiftçinin üzerinden siyaset yapmasın. Video olayına gelince, biz mizah olsun diye böyle bir video çektik. Bu da bir şekilde dışarıya sızmış. İmamoğlu ve CHP'lilere sesleniyorum, Erdemli'den hangi çiftçiden limon aldığınızı ispat edin, ben bu mesleği bırakacağım” ifadelerini kullandı.

AKP Mersin İl Başkanı Cesim Ercik, konu ile ilgili yaptığı yazılı açıklamasında söz konusu görüntülerin mesnetsiz bir şekilde partilerine yönelik bir antipropaganda aracı olarak kullanıldığını ifade ederek şunları söyledi

“Söz konusu video ve bu videodaki şahıslar ile ilgili olarak AK Parti Mersin İl Başkanlığı olarak bu videonun kim ya da kimlerin yönlendirmesi ile yapıldığının araştırılması için suç duyurusunda bulunulmuştur”

İBB SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAK

İBB Sözcüsü Murat Ongun ise, görüntülerle ilgili yaptığı açıklamada, “Bugün sosyal medyaya yansıyan yeni bir organize kötülük girişimi daha oldu. Mersin’de M.D. isimli yerel gazeteci bu videoyu çektiğini avukatlarımıza doğruladı. Kendisi ve diğer ilgililer hakkında suç duyurusunda bulunulacaktır” dedi.

İlgili Haberler