İmamoğlu'ndan YSK'nın sandık kurulu kararına tepki

İmamoğlu'ndan YSK'nın sandık kurulu kararına tepki
Ekrem İmamoğlu, YSK'nın seçimi iptali için gerekçe gösterdiği aynı sandık kurulu başkanlarının 23 Haziran seçimlerinde de görevlendirilmesi kararını değerlendirdi.

Bayram namazı çıkışı basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Ekrem İmamoğlu, önemli açıklamalarda bulundu. Yüksek Seçim Kurulu (YSK), 31 Mart seçimlerinde sonuçların iptali için gerekçe gösterdiği aynı sandık kurulu üyeleriyle 23 Haziran seçimlerine gitme kararını değerlendiren İmamoğlu, "Demokrasiyi tamir etmek halka düşecek." dedi.

YSK'nın tepki çeken kararı hakkında konuşan İmamoğlu, "Bugün gelinen noktada uydurma bir gerekçe olduğu ortaya çıktı. Böyle bir karara imza atarak aslında verdikleri gerekçeli kararın hiçbir anlam ifade etmediğini ortaya koydular." diye konuştu.

"DEMOKRASİYİ TAMİR ETMEK MİLLETE DÜŞTÜ"

YSK'nın 31 Mart seçimlerinde iptal gerekçesi olarak gösterdiği seçim kurulu üyeleriyle ilgili kararını değerlendiren İmamoğlu, şu ifadeleri kullandı:

"Üzücü. Alındığı zaman da böyle bir kararın uygun olmadığı konusundaki fikrimiz netti. Bugün gelinen noktada uydurma bir gerekçe olduğu ortaya çıktı. Uydurma bir gerekçeyle İstanbul halkının iradesini gasp ettiler. Demokrasiye büyük zarar verdiler. Ramazan ayının girişinde böyle bir karar verip, son gününde böyle bir karara imza atarak aslında verdikleri gerekçeli kararın hiçbir anlam ifade etmediğini ortaya koydular. Millete düştü yine demokrasiyi tamir etmek. Ufuksuz verilen kararlar sürecinde bütün uyarılara rağmen demokrasi ne yazık ki ağır darbe almıştır. Bu gerekçe üzerinden tutulan bu yol haritasında bir sürü itiraf, iftira ve yalan ifadelerle insanlara ne yazık ki kirli cümleler kurulmuştur. Nelere sebep oldular düşünsenize. Memleketin gerçek gündeminden uzaklaşıldı. Memleketimize yine seçimle meşgul ettiler. Verdikleri zarar çok büyük."

BİNALİ YILDIRIM İLE CANLI YAYIN

Bizim grup başkanvekilimizin sayın Binali Yıldırım adına ilgili bir arkadaştan bir telefon geldiğini biliyorum. İrtibat kuruldu. Biz zaten fikrimizi söylemiştik. Bu çağdaş bir ortamın gereği. Tabii asla şartlı bir süreci kabul etmemekle beraber İstanbul konusu üzerinde konuşma konusu üzerinde hem fikirim. Ama İstanbul’un geçmişi var, geleceği var ve tabii ki 31 Mart’ta yaşadığı bir seçim süreci var. Bunların da konuşulacağı bir programda, tartışma yapacağımız programda çok isterim. Sanırım memleket 17 yıldır böyle bir görüntüyü görmedi. Bu iktidar süresinde. Bunun görünmesi ülkemiz adına sevindirici bir adım olacaktır. Umuyorum gerçekleşir.