İmamoğlu’nun ardından Binali Yıldırım da “Ücretsiz ulaşım” dedi

İmamoğlu’nun ardından Binali Yıldırım da “Ücretsiz ulaşım” dedi
AKP ve MHP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım, Adalar’da oturanlara deniz ulaşımının ücretsiz olacağını söyledi. CHP ve İYİ Parti’nin ortak adayı İmamoğlu’nun ücretsiz ulaşım vaadine Cumhurbaşkanı Erdoğan tepki göstermişti.

Seçim çalışmaları kapsamında sabah Şile'de bulunan Binali Yıldırım Adalar'a geldi. Daha sonra AKP Adalar İlçe Başkanlığı'na geçen Yıldırım, ilçe başkanlığı önünde toplanan seçmenlere hitap etti.

Konuşmasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminde kendisinin de İDO Genel Müdürlüğü görevinde olduğunu belirten Yıldırım, Adalar'a iskeleler inşaa ederek deniz ulaşımındaki mağduriyetleri sona erdiklerini belirtti. Seferlerdeki aksamaların 1 Nisan'dan itibaren giderileceğini belirten Yıldırım, “Faytonculuğun Adalar'da bir anlamı var. Tabii bu nostalji yaşamalıdır. Onlar da can taşıyor. Onlara haddinden fazla yüklenmenin bir anlamı yok. Faytoncularla bir araya geleceğiz ve atlarımızı bu eziyetten kurtaracağız. Ulaşımı da elektrikli, fayton görünümlü araçlarla sağlayacağız" dedi.

"FAYTON İŞİNİ YİNE FAYTONCULAR YAPACAK"

Yıldırım'ın konuşması sırasında bir vatandaş, “Elektrikli fayton işini de yine buradaki faytonculara verin başka kimseye vermeyin" diye seslendi. Binali Yıldırım da bunun üzerine, "Size vereceğiz zaten başka kime vereceğiz. Sizin hakkınızdır bu. Fayton işini yine faytoncular yapacak. Kimse hakkından bir kayıp yaşamayacak" diye konuştu.

"ADALILARA ULAŞIM BEDAVA OLACAK"

"Adalılara müjdemiz" var diyen Yıldırım, "İstanbul kartı kullanan yaz kış Adada oturanlara deniz ulaşımı bedava olacak" şeklinde konuştu.

ERDEM GÜL İLE KARŞILAŞTI

Adalar'da partililer tarafından karşılanan Yıldırım, AKP Adalar İlçe Başkanlığı'na yürüyüşü sırasında, CHP Adalar Belediye Başkan Adayı Erdem Gül ile karşılaştı. Kısa bir süre ayaküstü sohbet eden ikili, birbirlerine başarılar diledi.

İMAMOĞLU’NUN ÜCRETSİZ ULAŞIM VAADİNE ERDOĞAN TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

CHP ve İYİ Parti’nin ortak adayı Ekrem İmamoğlu, "Yeni bebeği olan bir anne çocuğu dört yaşına gelene kadar ulaşımdan ücretsiz faydalanacak. Öğrencilerin 85 lira olan kartını 50 liraya indireceğiz. 25 yaşın altındaki tüm gençler toplu taşımadan yüzde 40 indirimli faydalanacak. Bu kentte 2.5 milyona doğru giden genç nüfus var, onlara gelecek olacağız. Resmi dini bayramlarda toplu taşıma bütün vatandaşlara ücretsiz olacak." İfadelerini kullanmıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ise İmamoğlu’nun vaadine ''Sen kimin cebinden nereye, neyi bedava yapıyorsun. Kalkar şu kadar indirim dersiniz. Siz bunlara inanıyor musunuz?" sözleriyle karşılık vermişti.