İngiliz basınından Erdoğan yorumu

İngiliz basınından Erdoğan yorumu
İngiliz Independent gazetesi 24 Haziran seçimlerinde muhalefette Erdoğan’ın seçimi kaybetmesine yönelik umutların arttığını yazdı.

İngiliz Independent gazetesinde 24 Haziran baskın seçimleri öncesinde çıkan haberde "Muhalefette, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi benzeri görülmemiş güce ulaşmasının durdurulabileceğine dair umutlar büyüyor" ifadelerine yer verildi.

Haberde 24 Haziran seçimlerinin sadece Türkiye için değil, bölge için de son derece önemli olduğunun altı çizildi.

Independent gazetesindeki haberde muhalefetin, Erdoğan’ın giderek düşen popülaritesinden güç aldığı belirtilerek "Erdoğan'ın popülaritesini gözünde fazla büyütmüş olabileceğine ilişkin işaretler var. Geçen yılki referandumun sonucunda tahmin edilenden daha az bir fark vardı ve muhalefet Türklerin gittikçe otoriterlerşen liderlerinden duydukları memnuniyetsizlikten güven kazanıyor." denildi.

"Zafer, Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. Yılı olan 2023'e kadar Erdoğan'ın görevde kalması demek olacak" denilen haberde, destekçilerinin yerinin sağlamlaşmasını istediği kaydediliyor.

"Muhalifleri ise, daha fazla otoriterliğe sürüklenilmeden hemen önce bunun göreceli olarak son özgür seçimler olmasından korkuyor."