Avrupa'dan Elon Musk hamlesi: Kendi hizmet sağlayıcımızı oluşturacağız

Avrupa'dan Elon Musk hamlesi: Kendi hizmet sağlayıcımızı oluşturacağız
Elon Musk'ın Starlink uydularına rakip olmak isteyen Fransa ve İngiltere kendi hizmet sağlayıcılarını oluşturacağını açıkladı.

Dünyanın en zengin insanı olan Elon Musk''a ait olan SpaceX isimli uzay havacılığı şirketi aracılığıyla Starlink uydu internet hizmeti başlamış oldu. Her geçen gün uzaya gönderilen uydu ve hizmetleri destekleyen ülke sayısı artmaktadır. Örneğin geçtiğimiz yılın sonunda gönderilen uydu sayısı 2 bini geçti. Bugün itibariyle ise uzaydaki uydu sayısı 3 bine kadar çıktı.

Fransız Eutelsat ile İngiliz rakibi OneWeb, Musk’a rakip olmak için birleşerek güçlerini birleştirme kararı aldı. Fakat yine de güçleri Starlink’e yetişemedi. Yine de kararından dönmeyen dev Avrupa ülkeleri çalışmaya devam edeceğini açıkladı.

Çünkü Eutelsat’ın 36 coğrafi yörünge uydusu bulunmaktadır. OneWeb ise 428 uyduya sahiptir. Ancak bu uydular ciddi bir yatırım almayı başarmışlardır. Bu yıl ise 1.56 milyar dolar gelir elde etmeyi hedefleyen şirket bu meblağın büyük bir kısmının yeni uydular ve genişleme faaliyetlerinde kullanılacağını açıkladı.

İlgili Haberler