Turizm sektörüne sert darbe!

Turizm sektörüne sert darbe!
Fransa ve İngiltere'nin Türkiye'yeyi kırmızı listede tutma kararları sezonun kalan kısmı için ümitlenen turizmcileri hayal kırıklığına uğrattı. Turizmciler çok sayıda otelin erken kapanacağı ve on binlerce sektör çalışanının işsiz kalacağı görüşünde.

Fransa, Türkiye''yi korona virüs önlemleri kapsamında yeniden kırmızı listeye aldı. İngiltere ise korona salgınına ilişkin oluşturduğu seyahat listesini güncelleyerek, Kanada, Danimarka, Finlandiya, Lihtenştayn, Litvanya, İsviçre ve Azor Adaları’nın "güvenli" ülkelerin bulunduğu yeşil listeye alındığını duyurdu. Ancak İngiliz basınına göre sarı listeye alınması beklenen Türkiye ise, kırmızı listede kalmaya devam etti.

İngiltere ve Fransa''nın kırmızı liste kararı, sezonun kalan kısmı için ümitlenen turizmcileri hayal kırıklığına uğrattı. Kararı değerlendiren Turizmciler sezonun erken biteceği görüşünde.

Karar sonrası çok sayıda otelin erken kapanacağı, kalifiye elemanların sektörden uzaklaşacağı, on binlerce kişinin işsiz kalacağı öngörülüyor.

Salgının ortaya çıkmasından bu yana zor günler yaşayan turizmciler, İngiltere ile Fransa''nın Türkiye''yi kırmızı listeden çıkarmaması sezon için ümitsizliğe kapıldı. Çeşme, Kuşadası, Bodrum, Marmaris, Fethiye için çok büyük önem taşıyan İngiltere''nin kararı sezonun erken bitmesine neden olacak.

Turizmcilere göre, okulların  açılmasıyla iç turizmde de görülecek kan kaybı zor zar ayakta duran otellerin büyük bölümünün kapanmasına yol açacak.

İlgili Haberler