Küçük kız TikTok'ta 40 bin TL'lik harcama yaptı. Babası para iadesi istedi

Küçük kız TikTok'ta 40 bin TL'lik harcama yaptı. Babası para iadesi istedi
İngiltere'de 10 yaşındaki bir kız 2.012 Sterlin yani Türk parasıyla yaklaşık 40 bin TL'yi TikTok'ta harcadı. Otizmli olduğu iddia edilen kızın babası mağduriyetini Apple'a bildirerek parasını geri istediğini açıkladı.

ShiftDelete''den aktarılan bilgilere göre; İngiltere’de yaşan 10 yaşındaki bir kız çocuğu TikTok’ta yaptığı yüklü miktardaki harcama nedeniyle ailesini maddi sıkıntıya düşürdü.

Telegraph’ın haberine göre, otizm hastası olduğu belirtilen çocuğa babası Noel hediyesi olarak iPhone almıştı. Çocuk telefonu kullanmaya başladıktan birkaç gün sonra mail adresine bir fatura geldiğini söyleyen baba, 2.012 Sterlin (yaklaşık 40 bin TL) değerinde jeton satın alındığını fark ettiğini açıkladı. Baba hemen Telegraph’a bir mektup gönderdi.

Mektupta baba şu ifadelere yer verdi:

10 yaşındaki kızım, bir TikTok dansçısının kurbanı oldu

iPhone’larda ebeveyn kontrolü etkinleştirildiğinde, çocuğun anne veya babanın izni olmadan satın alım yapması engellenebiliyor. Ancak bu olayda babanın 10 yaşındaki kızına verdiği telefonda ebeveyn kontrolünün aktif olmadığı ve bu nedenle TikTok’ta yapılan harcamanın Apple tarafından engellenemediği belirtildi

TİKTOK’UN MÜDAHALESİYLE SORUN ÇÖZÜME KAVUŞTU

TikTok yönetimi yayıncıyı incelemeye aldı ve bunun sonucunda, küçük kızın para aktardığı platformun sahtekarlık ve dolandırıcılığa ilişkin kurallarına aykırı davrandığını tespit etti. Bunun üzerine Apple, küçük kızın babasına geri ödeme yapmayı kabul etti ve ebeveyn kontrolünü kullanması gerektiğini hatırlattı.

İlgili Haberler