Genç kızın heyecan arayışı hayatını karartı

Genç kızın heyecan arayışı hayatını karartı
İngiltere'de 25 yaşındaki genç kadın, 15 metre yükseklikten suya atladıktan sonra hayatı kabusa döndü. Omirilik kemikleri kırılan genç kız, 4 ay boyunca tekerlekli sandalyeye bağımlı yaşamak zorunda kaldı. 

Yaşamının en büyük hatasını yaptı

Haber3''te yer alan bilgilere göre, 22 yaşındaki Libby Sinden isimli genç bir kadın, arkadaşlarıyla tatil yaptığı sırada hayatını riske atan bir adım attı. Arkadaşları tarafından  çekilen videoda Sinden serinlemek için 15 metre yüksekliğindeki köprüden aşağıya atladı. 

Ancak atlayışın etkisiyle su bir duvara çarpma etkisi yarattı ve anında omur kemiklerinden birkaçı kırıldı. Yaşadığı tedavi sürecinin zorluğundan söz eden ve 4 ay boyunca tekerlekli sandalyeye bağlı kalan Sinden, “Libby_sinden” kullanıcı adıyla yaptığı paylaşımda yaşadığı korkunç anları paylaştı.

Kendisinden önce birçok kişinin köprüden atladığını ve herhangi bir yaralanmanın olmadığını dile getiren Sinden, “Ben atlamadan önce iki kişi önümdeydi. Onların düşüşünü gördüm. Atladığımda ne kadar yüksek olduğunu suya inerken fark ettim. Suya çarpmadan önce büyük bir korku hissettim. Suya çarpma şeklim çok kötüydü ve omurilik yaralanması nedeniyle beni çıkarmanın bir yolunu bulana kadar sudan çıkamadım. Sonunda beni platformu kullanarak çıkardılar ve hava ambulansına bindirildim” dedi.

Atlayışının sonrasında acı içinde bağıran Sinden’in yardımına İtfaiye, ambulans ve dağ kurtarma ekipleri koştu. Hastaneye kaldırılan Sinden’in omurgasından altı saatlik bir operasyon yapıldı ve omurgasındaki kemikler metal çubuk ile titanyum vidalarla birleştirildi.

Dört ay boyunca tekerlekli sandalyeye bağımlı yaşamak zorunda kalan Sinden, yürümeyi adeta yeniden öğrendi. İnsanların hayatının bazı durumlarda verdikleri küçük bir karara bağlı olduğunu dile getiren Sinden, “Diğer insanlara mesajım, her an herkesin başına gelebileceği ve küçük bir kararın tüm hayatınızı değiştirebileceğidir. Yapma. Herkes hata yapar ve ben farkındalık yaratmak istiyorum” dedi.

 

 

 

 

İlgili Haberler