Korona'dan ölme riski 30 kat daha fazla olan grup ortaya çıktı

Korona'dan ölme riski 30 kat daha fazla olan grup ortaya çıktı
İngiltere’de yapılan araştırmalarda korona virüsten kaynaklı ölüm oranları ile ilgili dikkat çeken sonuçlar ortaya çıktı. Araştırmalara göre korona virüste ölüm riski en fazla olan gruplar belli oldu.

İngiltere’de korona virüsün en çok hangi gruplarda ölüme sebebiyet verdiğine ilişkin araştırmalar yapıldı. Araştırmalardan ise ilginç sonuçlar ortaya çıktı. Çalışmaya göre zihinsel bozukluğu ve zihinsel engeli olan yetişkinlerin korona virüsten ölme olasılığı diğer yetişkinlere göre birkaç kat daha fazla olduğu ortaya konuldu.

YEME BOZUKLUĞU OLANLAR İÇİN 5 KAT FAZLA

Londra King''s Koleji 2020’de 160.000''den fazla ölümün verilerini incelendi. Araştırmada zihinsel bozukluğu ve zihinsel engeli olan yetişkinlerin ölme oranının sağlıklı bireylere oranla 9 kat daha fazla olduğu ortaya çıktı. Otizm spektrum bozukluğu olanların virüse yenik düşme olasılığı 5 kat, yeme bozukluğu olanların 4.8 kat, şizofreni hastalarının ise 3 kat fazla.

Londra King''s Koleji öğretim üyesi Dr. Jayati Das-Munshi, “Bu oranlarda artış oldu. Ölümlerdeki bu farkın iyileşmesini bekliyorduk ancak daha kötüye gidiyor ve bu endişe verici” dedi.

30 KAT DAHA FAZLA

İngiltere Halk Sağlığı Raporuna göre zihinsel bozukluğu ve zihinsel engeli olanların koronavirüsten ölme olasılığının 30 kat daha fazla olduğunu açıkladı. Ayrıca New York''taki Syracuse Üniversitesi''nden yapılan bir başka araştırma, Down sendromlu hastaların virüse yakalanma olasılığının diğer bozukluğu olanlara göre 3 kat daha fazla olduğunu gösterdi.

İlgili Haberler