Instagram tartışmalı tasarımdan vazgeçti: Ünlü kullanıcılar isyan etmişti

Instagram tartışmalı tasarımdan vazgeçti: Ünlü kullanıcılar isyan etmişti
Son dönemlerde TikTok tasarımıyla benzerlikler taşıyan Instagram ünlü isimler tarafından eleştirilince tasarımından geri adım attı. Kullanıcılar artık ana sayfada fotoğraf, kişi ve gönderi önerisi görmeyecek.

Instagram neredeyse tüm tasarımıyla TikTok benzemeye başlamıştı. Uygulama arayüzünde, videoların ve fotoğrafların tam sayfa olarak gösterilecek şekilde değiştirildiği tasarım yoğun eleştiri aldı. Ayrıca kullanıcılar ana sayfada takip etmedikleri kişileri (önerileri) de görüyordu.

Bu değişikliğe itiraz eden ve TikTok tarzı bir uygulama arayüzü istemediklerini söyleyen kullanıcı sayısı arttı. "TikTok uygulaması gibi olsun istesek TikTok kullanırız" diyen kullanıcılara yanıt  Instagram yöneticisinden geldi. Yönetici Adam Mosseri ise tam ekran gönderilerin ve takip edilmeyen kişilerin ana sayfada görünmesinin geri çekildiğini açıkladı.

Instagram’ın tasarım değişikliğini “risk almak” olarak değerlendiren Adam Mosseri, yeni bir fikir veya yineleme yakaladıklarında bununla geri döneceklerini dile açıklamıştı. Bu doğrultuda daha önce Kylie Jenner ve Kim Kardashian gibi isimler de Instagram’ın TikTok''a benzememesi gerektiğini açıklamıştı.

Mosseri açıklamasında, “Risk aldığımız için mutluyum. Arada bir başarısız olmazsak, yeterince büyük veya yeterince cesur düşünmüyoruz. Ama kesinlikle büyük bir adım geri atmamız ve yeniden bir araya gelmemiz gerekiyor” dedi.

İlgili Haberler