Instagram Reels için iki yeni özellik geliyor

Instagram Reels için iki yeni özellik geliyor
Instagram, Reels gönderileri için iki yeni özellik test etmeye başladığını duyurdu. Bu özelliklerden ilki ürün etiketleme ikincisi ise gönderileri ve Reels paylaşımlarını diğer sosyal medya platformlarında da paylaşmaya izin verilmesi.

İnstagram yönetimi sosyal medya uygulamasının gelişmesi için iki güncelleme daha getireceğini açıkladı. Bu bağlamda ürün etiketleme özelliği ve hazırlanan gönderileri ve Reels paylaşımlarını diğer sosyal medya uygulamalarında nasıl paylaşılacağına dair izin verilmesi yönünde gelişmeler gösterildi. 

ShiftDelete''den aktarılan bilgilere göre; Sosyal medyanın son yıllarda ön plana çıkmasıyla birlikte markalar, içerik üreticilerle birlikte çalışmaya başladı. Sosyal medya hesaplarından ürün tanıtımı yapan ya da birtakım önerilerde bulunan yüksek profilli kişiler, paylaşımları üzerinden ürün tanıtımı yapıyor ve bunlara link ekliyor. Fakat asıl tanıtımlar Reels gönderileri üzerinden yapılıyor. Şimdi test aşamasında olan yeni özellik sayesinde kullanıcılar, Reels videolarına ürün etiketleme yapabilecek. Bu sayede Reels içerisinde tanıttıkları ürünlere ulaşım daha kolay sağlanacak.

Instagram’ın test ettiği bir diğer özellik ise sosyal medya platformu kullanan birçok kişinin aşina olduğu özellikler arasında yer alıyor. Instagram artık gönderileri ve Reels paylaşımlarını diğer sosyal medya platformlarında da paylaşmaya izin verecek. Son olarak ilerleyen zamanlarda Instagram Avatarlar’ın özel çıkartmalar arasında kullanılması bekleniyor.

İlgili Haberler