İran Cumhurbaşkanı Ruhani'den Amerika'ya çok sert yaptırım tepkisi

İran Cumhurbaşkanı Ruhani'den Amerika'ya çok sert yaptırım tepkisi
İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, Amerika tarafından 18 İran bankasına uygulanan yaptırımla ilgili konuştu. Ruhani, Amerika'nın amacının, İran'a gelen ilaç ve gıda ürünlerinin yolunu kesmek olduğunu söyleyerek, "Yaptıkları insanlı dışı" ifadelerini kullandı.

İran ve Amerika arasındaki gerilim, devam ediyor. Son olarak Amerika, İran'ın 18 bankasına yaptırım kararı alındığını duyurmuştu.

ran devlet televizyonuna göre, Cumhurbaşkanı Ruhani, ABD yönetiminin İran bankalarını hedef alan yaptırım kararına tepki gösterdi.

"İNSANLIK DIŞI" 

Ruhani, "ABD, İran bankalarına yaptırımla gıda ve ilaç ithalatımızı engellemeye çalışıyor. Tüm ülkeler ABD'nin bu adımlarının tamamen uluslararası hukuka ve kararlara aykırı olduğunu görüyor. Washington'un salgın şartlarındaki bu girişimleri tamamen insanlık dışıdır. Uluslararası alandaki insan hakları savunucuları bunu kınamalıdır" dedi. 

Merkez Bankası, ülkedeki diğer bankalar ve saygın iş adamlarının çabalarıyla "özel yöntemler" kullanarak şu ana kadar gıda ve ilaç temini konusunda sorun yaşanmasına izin vermediklerini belirten Ruhani, "Amerikalılar, gıda ve ilaç ticaretimize yönelik engellerle İran milletinin direnişini kıramayacaktır" ifadelerini kullandı.