İrfan Can'ın penaltısına eski hakemlerden tepki: Neye penaltı verdiğini güçlük çektik

İrfan Can'ın penaltısına eski hakemlerden tepki: Neye penaltı verdiğini güçlük çektik
Spor Toto Süper Lig'de Fenerbahçe'nin MKE Ankaragücü'nü 2-1 yenmesinin ardından yayıncı kuruluşunda yayınlanan programda eski hakemler Deniz Çoban, Bülent Yıldırım ve Seçim Demirel İrfan Can Kahveci'nin penaltı pozisyonunu değerlendirdi

Editör: Hamza Özalkuş

Spor Toto Süper Lig'in 29. haftasında Fenerbahçe, MKE Ankaragücü'nü 2-1 yendi. Geceye, hakem Atilla Karaoğlan'ın verdiği penaltı kararı damga vurdu. Bu penaltının ardından Fenerbahçe, geri dönüşün fitilini ateşledi.

SON NEFESTE GÜLDÜ
Maçın 84. dakikasında İrfan Can Kahveci, Hanousek'in müdahalesi sonucu Ankaragücü ceza sahası içinde yerde kaldı. Atilla Karaoğlan, bu pozisyonda beyaz noktayı gösterdi. Topun başına geçen Enner Valencia, beraberlik golünü kaydetti. Bu dakikadan sonra baskısını artıran Fenerbahçe, 90+6'da Crespo ile 2. golü buldu ve 3 puanı hanesine yazdırmasını bildi. Bu sonuçla Fenerbahçe, lider Galatasaray ile puan farkını 6'ya indirdi. Çok tartışılan bu kararın ardından MKE Ankaragücü cephesinden tepki geldi.
İrfan Can Kahveci'nin penaltı pozisyonu yayıncı kuruluşu beIN SPORTS'ta yayınlanan Trio programında eski hakemler Bülent Yıldırım, Deniz Çoban ve Seçim Demirel tarafından yorumlandı.

"ANLAMAKTA GÜÇLÜK ÇEKTİK"
Pozisyonu değerlendiren Seçim Demirel, "Maçı izlerken de çok şaşırdık. Neye penaltı çalındığını anlamakta güçlük çektik. İrfan Can arkadaki rakibinin farkında. Rakibinin önüne geliyor ve rakibinin elini sırtında hisseder hissetmez kendini yere atıyor" ifadelerini kullandı.

"PENALTI YANLIŞ"
Hakemin kararının yanlış olduğunu söyleyen Demirel, "Hiçbir şekilde penaltıyı gerektirecek müdahale yok. Penaltının son derece yanlış olduğunu, hakemin inanılmaz bir hataya imza attığını düşünüyorum" dedi.

"VAR'IN BUNA KARIŞMASI MÜMKÜN DEĞİL"
Ayrıca Demirel, VAR'ın bu pozisyon için neden devreye girmediğini de şu sözlerle açıkladı: "Bir temas olduğu için VAR'ın buna karışması mümkün değil. Hakem 'itti' derse VAR müdahil olamaz."

"HAYALİ BİR PENALTI OLMUŞ"
Bülent Yıldırım, "Hiçbir şey görmüyorum. Son derece hayali bir penaltı olmuş. Üzgünüm. Çok kötü bir penaltı... Tecrübeli bir VAR hakemi diyalogla bu durumu düzeltebilir. Ama kolayına kaçıyorlar" değerlendirmesinde bulundu.

"VAR KARIŞAMAZ"
Deniz Çoban ise "Oyuncu ellerini hiç açmıyor. Buradan penaltı çıkmaz. VAR karışamaz. Ama 1. dakikadan bu dakikaya kadar Atilla Karaoğlan tutarlı düdükler çalamadı" ifadelerini kullandı.