İş bilmezler bile bile barajın kapaklarını açmışlar

İş bilmezler bile bile barajın kapaklarını açmışlar
Kastamonu'nun Bozkurt ilçesinde yaşanan sel felaketinde ihameller zincirinin vatandaşların hayatını kaybetmesine neden oldu. Yapılan anonsla araçlarını yükseğe çıkarmak için dışarı çıkan vatandaşlar, baraj kapaklarının açılmasıyla sele kapıldı.

Kastamonu Bozkurt''taki sel felaketinin boyutları günler sonra ortaya çıkmaya devam ediyor.

Son gelen bilgilere göre Kastamonu''daki selden can kayıpları 32''ye ulaştı.

Selin vurduğu Bozkurt ilçesinde arama-kurtarma çalışmaları sürerken, yaşanan ihmaller zinciri de ortaya çıkıyor.

ARAÇLARINDA YAKALANMIŞLAR

Vatandaşların anlatımlarına göre, sel felaketi yaşanmadan önce belediye tarafından vatandaşlara sadece araçlarını yüksek bölgelere çıkarmaları yönünde uyarılar yapıldı.

Ancak baraj kapaklarının açılması ile birlikte birçok vatandaşın sel felaketine araçlarında yakalandığı da gelen bilgiler arasında.

Sel felaketinde kaybolan Ecrin ve İclal Yücel''nin annesi Arzu Yücel''in anlatımları da yaşanan yanlış yönlendirme ve ihmali doğruluyor.

"ARAÇLARI YÜKSEĞE ÇIKARIN" DİYE ANONS YAPMIŞLAR

Çaydaki su seviyesinin yükselmesi üzerine belediyenin araçları yüksek yere çekmeleri için anons yaptığını bu nedenle evden çıktığını anlatan acılı anne Arzu  Yücel, olay anına ilişkin şunları anlattı: 

"5''inci katta oturuyorduk. Yaz tatili için geldik buraya. Bize evi boşalttırmadılar. 11.30''da belediyenin arabası geldi, anons ettiler. ''Çay taşabilir'' dendi. Dışarı çıktım. 12.00''de çay taştı. Akşam 17.30''a kadar dışarıda bekledim. Çocuklarıma el salladım, balkondalardı, bize bakıyordu, el sallıyorduk.

''Bina yeni, çökmez'' dediler. Telefonla konuştuk, bana balkondan el salladılar; ''anne biz iyiyiz merak etmeyin, kendinize bakın'' dediler. Her şeyleri gördü gözlerim. Hiçbir şeyler yapamadık biz. Bize ''arabaları yükseğe çıkarın'' dediler, ''canlarınızı, evlatlarınızı kurtarın'' demediler. 5 dakika içinde ben onların hepsini alırdım."

Kızları, annesi ve babasının selde kaybolduğunu öğrenince İstanbul''dan gelen Ramazan Yücel de olaya ilişkin "Sel felaketi öncesinden burada anons yapıyorlar ''dere kenarındaki araçlarınızı buradan kaldırın'' diye. Eşim aracını dere kenarından kaldırıp arka sokağa park ettikten sonra derede ciddi anlamda su birikintisi geliyor ve eşim binaya giremiyor. Karşı binanın merdivenlerinden sadece çocuklarımı balkondan izlemekle kalıyor" ifadelerini kullanmıştı. 

İlgili Haberler