IŞİD'in canlı bombası İstanbul'da yakalandı.

IŞİD'in canlı bombası İstanbul'da yakalandı.
İstanbul'da IŞİD'e yönelik düzenlenen operasyonda canlı bomba eğitimi aldığı tespit edilen bir terörist yakalandı.

Terör örgütü IŞİD'a seri baskın yapan İstanbul Terör Polisi, Bağcılar'da çok önemli bir operasyona imza attı. İstanbul Emniyeti Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ve Emniyet İstihbarat Polisleri geçen hafta IŞİD'a peş peşe seri operasyonlar yaptı. IŞİD'ın Bağcılar'da yer alan bir hücre evine yapılan baskında canlı bomba K.S. (22) yakalandı.
Evden kaçtığı ve kaçak yollarla Suriye'de yer alan çatışma bölgelerindeki IŞİD kamplarına gittiği saptanan K.S.'nin söz konusu kamplarda canlı bomba ve "Yalnız Kurt" tarzı bireysel silahlı saldırı eğitimleri aldıktan sonra Türkiye'ye yine kaçak yollarla döndüğü belirlendi.

ÖRGÜTTEN SALDIRI TALİMATI BEKLİYORDU

Sabah'ın haberine göre, saldırı düzenleme potansiyeli yüksek olan özel eğitimli canlı bomba K.S., saldırı düzenlemek için terör örgütü IŞİD'ın sözde üst düzey sorumlularından talimat bekliyordu. Bağcılar'daki şafak operasyonu ile gözaltına alınan K.S.'nin yakalandığı adreste bulunan örgütsel dokümanlar ve dijital materyallere incelenmek üzere el konuldu. IŞİD'a yönelik Başakşehir'de bulunan bir diğer adreste de sosyal medya üzerinden örgüt propagandası yapan paylaşımları nedeniyle "Örgüt Propagandası" ve "Devlet Büyüklerine Hakaret" gerekçesi ile hakkında yakalama kararı bulunan G.M. (28) gözaltına alındı. İki farklı operasyonun düzenlendiği soruşturmalarla ilgili inceleme devam ediyor.

ÖZEL EĞİTİLEN İKİ TERÖRİST YAKALANDI

IŞİD üyelerinin saldırı hazırlığında olduğunu belirleyen ve geçen hafta Bahçelievler, Başakşehir, Fatih, Kağıthane, Sultangazi, Pendik ve Zeytinburnu'ndaki 12 adrese eş zamanlı operasyon düzenleyen Terör Polisleri; IŞİD'ın aktif olduğu ülkelere girip çıkan, Türkiye'ye yasa dışı yollardan giriş yaptıkları tespit edilen ve YTS oldukları değerlendirilen 42 yabancı şüpheliyi yakalamıştı. Şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda IŞİD'a ait doküman ve dijital veriler ele geçirilmişti. 42 şüpheliden 2'sinin de tıpkı K.S. gibi IŞİD kamplarında silahlı eğitimler aldıkları ve Suriye'deki çatışma bölgelerinde çatıştıkları tespit edildi.