İski uyardı

İski uyardı
Yoğun kar ve yağmur yağışlarının ardından İstanbul'un barajları doldu, İSKİ Genel Müdürü Raif Mermutlu, beş barajın taşmak üzere olduğunu açıkladı ve vatandaşları uyardı.

Beş baraj taşıyor

Kar ve yağmur yağışları barajları doldurdu, İSKİ’den uyarı geldi.İSKİ Genel Müdürü Raif Mermutlu, yoğun kar ve yağmur yağışlarının ardından beş barajın taşmak üzere olduğunu açıkladı. Mermutlu, vatandaşın dere yataklarına yaklaşmaması gerektiğini belirterek, "Elmalı Barajı, Kazandere Barajı, Istrancalar''daki beş barajımız taşıyor. Papuçdere Barajı yüzde 95 oranında doluluğa ulaştı, 90 santim daha dolarsa burası da taşacak" diye uyarılarda bulundu.

 

Son bir aydır İstanbul başta olmak üzere tüm Türkiye''de etkili olan yoğun kar ve yağmur barajlardaki doluluk oranını artırdı. İstanbul''daki barajların toplam doluluk oranı yüzde 86 seviyelerine çıkarken Elmalı, Kazandere ve Istrancalar barajları taştı.

Verilere göre; Alibeyköy yüzde 80, Büyükçekmece yüzde 86, Ömerli yüzde 90, Pabuçdere yüzde 95 ve Terkos Barajı ise yüzde 82 oranında doldu. Terkos Barajı''nın taşmasına ise 90 santim kaldı.

İSKİ Genel Müdürü Raif Mermutlu, yoğun kar ve yağmur yağışlarının ardından beş barajın taşmak üzere olduğunu açıkladı. Mermutlu, "Elmalı Barajı, Kazandere Barajı, Istrancalar''daki beş barajımız taşıyor. Papuçdere Barajı yüzde 95 oranında doluluğa ulaştı, burası da taşacak" diye vatandaşlara uyarılarda bulundu.

İlgili Haberler