İskoçya Amatör Ligi futbolcusu şutu attı top başka ülkeye gitti! Tam 650 km giden top bakın nereden çıktı

İskoçya Amatör Ligi futbolcusu şutu attı top başka ülkeye gitti! Tam 650 km giden top bakın nereden çıktı
İskoçya Amatör Lig maçında dünya futbol tarihine geçecek bir olay yaşandı. Bir futbolcunun çektiği şut 650 kilometre mesafe kaydederek Hollanda'daki küçük bir kasabanın sahilinde bulundu.

İskoçya Amatör Lig''de Dundee Athletic forması giyen bir futbolcunun attığı şutta top başka ülkeye gitti. Nehre giden top, tam 650 kilometrelik bir yolculuk yaşadı.

Tay Nehri''nde başlayan yolculuğu Kuzey Denizi''nde devam eden top, 2 hafta sonra Hollanda''daki küçük bir kasabanın sahilinde bulundu.

Esther Verhees adındaki bir psikolog sahilde yürüyüş yaparken topu buldu. Hollanda''dan yazılan mektupta, "İskoçya''yı ziyaret ettiğimizde topu imzalayarak geri vereceğiz." denildi.

Verhees, meşin yuvarlağın üzerine kırmızı kalemle yazılmış Dundee Athletic yazısını görünce Facebook üzerinden kulübe ulaştı. Verhees, Dundee Athletic''e, "Futbol topunuzu mu kaybettiniz? Hollanda, Vlieland sahilinde bir top bulduk, çok uzun yoldan gelmiş" mesajını gönderdi.

Bu ilginç olay sosyal medya kullanıcılarını da espri konusu oldu. Bir futbolsever, "Topa o kadar kötü vurmuşlar ki, başka ülkeye gitmiş" yorumunu yaptı.