İslam Memiş’ten kritik uyarı parasını oraya yatıran zarar edecek

İslam Memiş’ten kritik uyarı parasını oraya yatıran zarar edecek
Ünlü ekonomist İslam Memiş, katıldığı bir programda yatırımcılara önemli uyarılarda bulundu. İşte tüm detaylar…

Birçok vatandaş elinde bulunduğu parasını yatırım yapmak amacıyla değerlendiriyor. Fakat piyasadaki hareketlilik konusunda ise vatandaş, ekonomistlerin yorumlarına yöneliyor.

Ünlü ekonomist İslam Memiş, Sunucu Emel Özuğur’un programına katıldı. Programda İslam Memiş, piyasadaki son durumu değerlendirdi.

Memiş, son tahminlerini ve uyarılarını da paylaştı. Memiş 2024 yılında doların 45 seviyelerini geleceğini yinelerken, bir uyarıda da bulundu. Memiş, “Son 20 yıllık dolar getirisine baktığın zaman en az getiriye sahip olan bir para birimi. Bu yıla baktığımızda 11 ayda 10 bin lirasını dolara çevirmiş bir vatandaş en az getiriye sahip olmuş oldu. Örnek verelim; bin 870 lira seviyesinden dolar aldınız bugünkü getirisi 5 bin 400 küsur liraya tekabül ediyor ama Euro da 5 bin 800 liraya tekabül ediyor gram altın aldığınızda da 6 bin 800 liraya tekabül ediyor.” dedi.

dolar-222222.jpg

2023 yılının sonunda dolar kurunda 29,70 lira seviyesi, 2024 yılının ilk çeyreğinde 30,33 lira aralığında, 2024 yılında 45 liraya tekabül eden zirve seviyesiyle karşılaşacağımızı Memiş, belirtti.

Vatandaşlara uyarılarda bulunan Memiş, “Bu kimi ilgilendiriyor Tabii ki dövizle ticaret yapan döviz borcu olan veya elektronik eşya alma zorunluluğu olan vatandaşları ilgilendiriyor ama ‘benim param var, dolar 45 lira olacakmış, Ben dolar satın alayım’ diyen insanlar yine zarar eder. Çünkü dolar karşısındaki farklı enstrümanlara baktığımız zaman Euro, sterlin, altın ve gümüş gibi diğer enstrümanlar getirisi dolara karşı daha fazla oluyor. Dolayısıyla doları bir yatırım aracı olarak görmüyorum.” ifadelerini kullandı.

islam.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.