Garnizon’a el bombası

Garnizon’a el bombası
Eylemlerini aralıksız sürdüren teröristler, bu kez Şırnak’ın Cizre ilçesindeki Garnizon Komutanlığı’na el yapımı patlayıcı maddelerle saldırdı. Müdahale üzerine çıkan olaylar gece boyunca devam etti.

Şırnak’ın Cizre ilçesinde, yüzleri maskeli Yurtsever Devrimci Hareketi (YDG-H) üyeleri Garnizon Komutanlığı’na el bombası attı. Lice’deki olayları protesto etmek amacı ile Nur Mahallesi Botaş Caddesi’nde bir araya gelen yüzlerce kişi, aynı mahallede bulunan Garnizon Komutanlığı’na el yapımı patlayıcı madde, molotof kokteyli ve havai fişeklerle saldırdı. Saldırıda ölen veya yaralanan olmadı ancak askeri binaların damında yangın çıktı. Askerler saldırıya uzun süre havaya ateş açarak karşılık verdi. Olay yerine çok sayıda akrep tipi zırhlı araçlarla gelen polis de saldırganlara  gaz bombalarıyla müdahale etti. 

Polisle çatışma
Saldırganlar daha sonra Botaş Caddesi’ne taşlardan barikatlar kurup yoldan geçen araçlarda da kimlik kontrolü yaptı. Polis, yüzleri maskeli gruba gaz bombasıyla müdahale edince çatışma çıktı. Botaş Caddesi ve ara sokaklarında taşlarla barikatlar kuran gençler, damlarda siper alarak gelip geçen polisin zırhlı araçlarına molotoflar yağdırdı. Atılan birçok molotofun zırhlı araçlara isabet etmezi üzerine zırhlı araçlar alevler içinde kaldı. Taş, havai fişek, molotof, ses bombasının havada uçuştuğu çatışmada mahalle savaş alanına döndü. Uzun süre devam eden çatışma zırhlı araçların mahalleden ayrılmasıyla gece geç saatlerde sona erdi.

Kamyoneti yaktılar
Öte yandan, Dicle ilçesine bağlı Yokuşlu Köyü girişinde sivil bir kamyonet, Yokuşlu Jandarma Karakol Komutanlığı’na erzak taşıdığı gerekçesiyle bir grup terör örgütü mensubu tarafından yağmalandı. Teröristler, daha sonra kamyoneti Kırkpınar Köyü’nde yaktılar. Dicle Cumhuriyet Savcılığı tarafından başlatılan adli tahkikata devam edildiği bildirildi. Öte yandan önceki gün Hakkari’de 2 terör örgütü mensubu da silahsız ve teçhizatsız şekilde teslim oldu.