İsmail Koncuk: "İktidar krize hiç de hazırlıklı değilmiş"

İsmail Koncuk: "İktidar krize hiç de hazırlıklı değilmiş"
İYİ Parti Adana Milletvekili Koncuk, "Covid 19 gösterdi ki, iktidar krize hiç de hazırlıklı değilmiş. Bu krizin biraz daha devam etmesi pek çok esnafın, kriz sonunda da tamamen batağa girmesi sonucunu doğuracak. Onbinlerce esnafın kriz sebebiyle kepenk kapatması, işletmelerin kapanması, tabi olarak, yüzbinlerce çalışanın işsiz kalması sonucunu doğurdu." dedi.

Güven Özgül / Adana – Özel Haber

İYİ Parti Adana Milletvekili İsmail Koncuk, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda iktidarın koranavirüs sürecini yönetemediğini belirtti.

İYİ Partili Koncuk iktidarın yetersiz desteği ve organize bozukluğu yaşadığını söyleyerek, "İşsiz kalan insanlarımızın bu süreci sağlıklı atlatmasını daha da zora sokmaktadır. İktidar bir yandan yeterli tedbir almazken, diğer yandan belediyelerin sürece dahil olmasına, açıkça engel olmaktadır." ifadelerini kullandı.

Millet İttifakı belediyelerinin vatandaşa ulaşma gayretinin iktidarı telaşlandırdığını ifade eden Koncuk, "Aslında, belediyelerin vatandaşa ulaşmaya gayreti, çiftçiye tohum, ekipman desteği ve ürün alım garantisi gibi çalışmaları İktidarı telaşlandırmaktadır. Çünkü, bugüne kadar, “Yaparsa AKP yapar.” safsatası ile iktidarlarını sürdürenler, bu safsata sloganın çöktüğünü görerek, yerel yönetimlerin vatandaşa doğrudan temasından rahatsız olmaktadır." dedi.

Koncuk'un açıklamasındaki satır başları şöyle:

AKP TELAŞA DÜŞMÜŞTÜR

Bu süreçte, bilhassa Ankara BB’nin Mansur Yavaş öncülüğünde aldığı tedbirler ve bu güzel örneklerin İstanbul ve diğer belediyelere de yansıması AKP İktidarının büyük telaşa düşmesine sebep olmuştur.

SİYASİ KISKANÇLIK

Halbuki, İktidar siyasi bölünmüşlüğü bir yana bırakarak, yerel yönetimlerle süreci daha iyi yönetebilirdi, ancak AKP’nin egoist, kıskanç siyaset anlayışı bu feraseti göstermeye müsait değildir.

SÜREÇ YEREL YÖNETİMLER OLMADAN ATLATILAMAZ

Tüm bu öngörüsüzlüğün bedelini ise, milletin ödeyeceği açıktır. Bunca engellemelere rağmen, yerel yönetimlerin çok daha gayretli ve fedakar olması şarttır, çünkü bu süreci yerel yönetimlerin gayreti olmadan atlatmak çok zor görünmektedir.

ÖNCE MİLLET

AKP İktidarının, siyasi bencilliği bir yana bırakarak, yerel yönetimleri de sürece dahil etmesi artık her türlü siyasi menfaatperestliğin önündedir. ÖNCE MİLLET!