İsmail Ok: "Balıkesir bu şaibe ile yönetilemez!"

İsmail Ok: "Balıkesir bu şaibe ile yönetilemez!"
İYİ Parti Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı İsmail Ok, İl Seçim Kurulu’na geçersiz oyların yeniden sayılması talebiyle yaptıkları itirazın ardından yaptığı açıklamada, "Balıkesir bu şaibe ile bir beş yıl yönetilemez" dedi.

31 Mart yerel seçimlerinin en çekişmeli geçtiği yerlerden biri olan ve kesin olmayan sonuçlara göre AKP adayının kazandığı Balıkesir’de İYİ Parti geçersiz oyların yeniden sayılması için İl Seçim Kuruluna itirazda bulundu. Yapılan itirazın ardından İYİ Parti Balıkesir İl Başkanı Nedim Tuna ve İYİ Parti’nin Balıkesir adayı İsmail Ok bir basın açıklaması yaptı.

Daha önce 16 ilçede, ilçe seçim kurullarına yapılan itirazların reddedilmesi sonucunda İl Seçim Kuruluna itirazlarını taşıdıklarını belirten İYİ Parti Balıkesir İl Başkanı Nedim Tuna, ‘’ Milli iradenin sandığa tam olarak yansıdığına inanmadığımız için mücadelemiz son ana kadar devam ediyor. Daha öncede bunu belirttiğim gibi Ankara ve İstanbul’da hak hukuk adalet nasıl işliyorsa Balıkesir’de de aynı şekilde işlemesini istiyoruz. dedi.

TUNA: "HER BİR OYUN PEŞİNDEYİZ"

Tuna sözlerini şöyle sürdürdü; ‘’ Daha önce iktidar partisinin kazandığı seçimlerde, biz seçimlerde şaibe var derken onlar bize gülüyorlardı. Şu an Türkiye’de büyükşehirlerde büyük kayba uğradıkları için ve devlet imkânlarının hepsi ellerinde olduğu halde, seçimlere şaibe karıştı diye safsatalar üretmektedirler. Dolayısı ile biz Balıkesir’de Millet İttifakı Büyükşehir Belediye Başkan adayı İsmail Ok’a verilen her bir oyun peşindeyiz. Bununla ilgili mücadelemize sonuna kadar devam edeceğiz. AKP’nin yapmış olduğu illerdeki itirazları kabul eden seçim kurullarının, Balıkesir’de aynı şekilde davranmasını bekliyoruz. ‘’ dedi.

Tuna’nın ardından konuşan İYİ Parti Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı İsmail Ok ise; Balıkesir’de yaşananları kelimelerle anlatmak imkânsız. Hukukun, adaletin Türkiye’de nasıl kişiden kişiye, partiden partiye değiştiğini çok acı ama çok acı bir şekilde yaşıyoruz. ‘’ dedi.

OK: "ADALETE GÜVEN SARSILDI"

İsmail Ok şunları kaydetti; "Bırakın İstanbul’u, Ankara’yı, Antalya’daki geçersiz oyların sayısıyla aradaki fark neredeyse iki katı ve geçersiz oyların tamamı AKP lehine yazılsa dahi arada 30-40 bin fark oluyor. Buna rağmen Antalya’da oylar sayılıyor ama Balıkesir’de sayılmıyor. Bu, Türkiye’de hukukun maalesef ama maalesef olmadığını, adalete olan güvenin sarsıldığının çok acı ve çarpıcı bir örneğidir. Ne şahsımla ilgili ne de bir başka partinin aleyhine bir mücadele vermiyoruz burada. Biz Balıkesir halkının iradesinin yansımasını istiyoruz. Bunun mücadelesini veriyoruz. Balıkesir halkının iradesi yansıdı mı? Balıkesir kamuoyunda cenaze var gibi" dedi.

OK: "BALIKESİR NEDEN SAYILMIYOR"

Balıkesir’de AKP’lilerin seçim sonucuna sevinmediğini belirten OK, "Vicdan sahibi AKP’liler bunu kutlamıyor, kutlayamıyor. Onlar bizden daha fazla kahroluyor. Niye? Çünkü vicdan sahibi olan herkes adaletin, kısacası Balıkesir halkının iradesinin yansımasını istiyor. Bu konuda da ciddi bir şaibe var. Balıkesir bu şaibe ile bir beş yıl yönetilemez. Balıkesir ikinci bir beş yılını daha bu şaibe ile kaybetme lüksüne sahip değil. Onun için diyoruz ki, sayın cumhurbaşkanı başta olmak üzere yetkililere, adaletse herkese adalet. Antalya’da geçersiz oyların tamamı sayılsa sonuç değişmiyor. Ama oylar sayılıyor. Balıkesir’de niye sayılmıyor? Millet iradesinin Balıkesir’de tecellisi adına, Balıkesir halkının vicdani yönden rahatlaması adına, öncelikle de seçimi kazandığını iddia eden partinin ve adayın gerçekten rahatlaması adına, Balıkesir halkı sadece geçersiz oyların değil artık bütün oyların sayılmasını istiyor.’’ dedi.

İktidarın Ekrem İmamoğlu’na söylemedik söz bırakmadığını söyleyen Ok, ‘’ Bilboarda ‘ Teşekkürler Balıkesir ‘ yazmışlar. Aldın mı mazbatanı? Hukuki süreç devam etmiyor mu? Ekrem İmamoğlu’nu neredeyse çarmıha gerecekler ama Balıkesir’in her tarafında ‘ Teşekkürler Balıkesir ‘ yazıyor. Nerede bu devlet? Nerede devletin temsilcileri? ‘’diye sordu.

OK: "İÇİŞLERİ BAKANI HERKESİ TEHDİT ETTİ"

İsmail OK İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya da tepki gösterdi ve ‘’ İçişleri Bakanı, utanarak söylüyorum, bu seçimlerin adaletli olarak yürütülmesinden sorumlu olan kişi, militan gibi herkesi tehdit etti. Yazıktır, günahtır, ayıptır. Korkuyor muyuz? Korkmuyoruz ama devleti temsil eden, güvenliğimizden birinci derecede sorumlu olan bir bakan milleti tehdit ediyor. Milletin iradesine tehditle ipotek koyuyor. Şimdi bu insanlardan biz adalet bekliyoruz. Ama bu ülkede temiz süt emmiş vatan evlatlarının olduğuna inanıyoruz. Onların da büyük sıkıntı içinde olduğunu biliyoruz. Onlar adına da üzülüyoruz. Birisi adaletli bir karar vermeye çalışsa FETÖ’cü mü, PKK’lı mı araştırın deniliyor. Bu ne rezalet? FETÖ’cü ise, PKK’lı ise devlet nerede? Niye o zaman götürmüyorsunuz? ‘’ dedi.

OK: "SİNMEYECEĞİZ"

Muhalif duruşu, her hukuk ve adalet savunucusunun hemen PKK’lı, FETÖ’cü yaftası vurularak sindirilmeye çalışıldığını ifade eden Ok, ‘’ Ama biz sinmeyeceğiz. Balıkesir halkının iradesini sonuna kadar savunmak adına hukuki mücadelemize devam edeceğiz. Bugün il seçim kuruluna müracaat ettik. Bunun devamı YSK. oy bir emanet. İsterse AKP’ye verilsin, isterse başka partilere verilsin. Bu emanete de sonuna kadar sahip çıkacağız. Hukuk içerisinde mücadele edeceğiz. Millet ittifakını oluşturan CHP ve İYİ Parti teşkilatlarına, gönüllülerimize, partisi ne olursa olsun vatandaşlarımıza, özellikle de seçimi kazandık diye bilboardlara asılmasına rağmen, vicdan sahibi AKP’liler bunu kutlamıyorlar, onlara teşekkürü bir borç biliyorum. En çok bunu sağduyu sahibi AKP’liler kaldıramıyor. Biz onların da hukukunu savunuyoruz. Onlara da sonsuz teşekkür ediyorum. ‘’ dedi.

İlgili Haberler