İsmail Ok: Bu milli bir dava değildir!

İsmail Ok: Bu milli  bir dava değildir!
Türkiye gündemi uzun süredir meşgul eden ABD'de devam Rıza Sarraf davasına ilişkin açıklamalarda bulunan İYİ Parti Balıkesir Milletvekili İsmail Ok, Rıza Sarraf davasının milli bir dava olmadığını söyledi.

TBMM'de düzenlediği basın toplantısında iktidarı sert sözlerle eleştiren Ok, devlet yönetiminin ciddiyet gerektirdiğine dikkat çekti. İsmail Ok, şunları kaydetti:

"Devlet yönetmenin asgari ciddiyetini kavrayamayanlar, tarih bilincinden yoksun olanlar ne yazık ki bugünleri yaşamamıza neden oluyorlar. Kimse aynı gemideyiz masallarının ardına sığınmasın. Kimse ayıplarını millet vicdanında aklamak için 'dış düşmanlar' paravanlarına saklanmasın. Türkiye'de adı geçen davaya ilişkin iddialar ortaya atıldığında Zarrab'ı kendinize yakın televizyon kanallarına çıkardınız ve şanlı Türk bayrağı ile fon yaptınız. Cari açığı sıfırlattınız, ekonomiyi düzelttirdiniz, süper kahraman yaptınız. Üstüne basa basa tekrar söylüyoruz. Devlet yönetmek ciddiyet, millete aşk ile hizmet etmek, şuur, sadakat ve basiret ister." 

AKP hükümetleri ve yöneticilerinin, Türkiye'nin uluslararası kamuoyunda kaçakçılarla birlikte anılmasına sebep olduğunu ifade eden Ok, "Açıkça ilan ediyoruz, ister ABD ister Rusya olsun, Türkiye Cumhuriyeti devletine ve milletine her nereden saldırı gelirse gelsin, ilk önce biz karşısındayız. Ama yaptığınız yolsuzlukların ve hırsızlıkların üstünü örtmek için 'Bu Türkiye meselesidir. Bu milli bir davadır' derseniz yine ilk önce İYİ Parti olarak karşınıza çıkarız ve dur deriz. Milletimize 15 yıldır yaptığınız yolsuzluk ve hırsızlıkların soruşturulmasını nasıl engellediğinizi anlatırız" diye konuştu. 

Enflasyon rakamlarına da değinen OK, açıklanan rakamlara göre vatandaşın hissettiği enflasyonun çok daha yüksek olduğunu belirtti. Ok, şöyle devam etti: "Halkın gündemi işsizlik, yoksulluk ve hukuksuzluk ama Ak Parti suni gündemlerle bunları örtmeye çalışmakta. Ne yaparsa yapsın halkın yaşadığı bu gerçekleri karartması söz konusu değildir. İçinde bulunduğumuz ekonomik dar boğazın başlıca nedenlerinden bir tanesi hükümetin yolsuzluk ve kara para aklama gibi üretmeden tüketime yönelik politikasıdır."

Toplantının ardından. Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan'ın iş adamlarına yönelik, "Kaynaklarını yurt dışına çıkarma gibi gayretleri olduğunun duyuyorum. Bu adımlar vatana ihanettir" sözlerinin sorulması üzerine İsmail Ok, şöyle cevap verdi; "Doğrudur bu bir ihanettir. Ama iş adamlarını varlıklarını yurtdışına kaçıracak hale getirenler bu ihaneti yapmıştır. Türkiye'de hukuk ve demokrasi insan hakları olmazsa, bırakın iş adamlarını sıradan insanlar ve yüksel tahsil yapmış insanlar yurt dışına gidiyor. Sayın Erdoğan günaydın. İşte eseriniz bu, Türkiye'yi getirdiğiniz durum bu. Artık sanatçılar da durmuyor. Sayın Erdoğan'ın 15 yıldır getirdiği nokta budur. Bu ülkenin insanlarının başka ülkelere göç etmesi ülkemiz adına gerçekten utanç verici. Ama bu eser AKP hükümetlerinin ve Sayın Erdoğan'ın eseridir.