İsmail Tatlıoğlu: “Kampanyalarla işsizlik önlenemez”

İsmail Tatlıoğlu: “Kampanyalarla işsizlik önlenemez”
Türkiye’nin işsizlik verilerini değerlendiren İYİ Parti Kalkınma Politikaları Başkanı İsmail Tatlıoğlu, “Türkiye'de istihdam politikaları tepeden tırnağa yanlış. Kampanyayla istihdam sahası açmak olacak iş değil” dedi.

MEHMET AKGÜN/ YENİÇAĞ

İYİ Parti Kalkınma Politikaları Başkanı İsmail Tatlıoğlu, üreticinin de tüketicinin de sıkıntı içinde olduğunu belirterek "Üreten ya satamıyor ya da zararına satıyor. Firmalar sabit giderlerini karşılamada zorlanıyorlar. Bu anlamda Kredi Garanti Fonu belki kısa vadede çözüm olur, ama, taşıma suyla değirmen dönmez. Suyu da bardakla taşıyoruz" dedi.

“EN YÜKSEK İŞSİZLİK RAKAMLARI”

Sektörü canlandırmak ve iflâsları önlemek için işçi primi ödemesine muafiyet getirildiğini ve bunun İşsizlik Fonu'ndan karşılandığını söyleyen İsmail Tatlıoğlu, "Bu da, hiçbir şekilde çözüm değildir. Türkiye'de istihdam politikaları tepeden tırnağa yanlış. Kampanyayla istihdam sahası açmak olacak iş değil. Dünya'da böyle bir uygulamayı seçen tek ülkeyiz. Bu yüzden; son 10 yıldaki işsizlik, cumhuriyet tarihinin en yüksek rakamlarına ulaşmış durumda. Kampanyayla istihdam sahası açılmaz" ifadelerini kullandı.