İspanyol polisi sığınmacıları vurdu. Başbakanın polislere teşekkürü tepki çekti

İspanyol polisi sığınmacıları vurdu. Başbakanın polislere teşekkürü tepki çekti
İspanya'nın Kuzey Afrika'daki toprağı Melilla kentine dün Fas sınırından girmeye çalışan sığınmacı akını yaşandı. İspanyol polisi, Melilla'ya girmeye çalışan yüzlerce sığınmacıya ateş açarken 37 kişiyi öldürdü. İspanya Başbakanı Pedro Sanchez'in de öldürülen sığınmacılar için İspanyol polisine teşekkür etmesi tepki çekti.

İngiliz basınında yer alan habere göre, sığınmacıların üzerine ateş açan polis, en az 37 kişinin ölümüne neden oldu.

Bölgeden aktarılan görüntüler kan dondurdu. 

Öte yandan İspanya Başbakanı Pedro Sanchez''in, Melilla''ya girmeye çalışırken öldürülen sığınmacılar için İspanyol polisine teşekkür etmesi büyük tepki çekti.

İspanya''nın Kuzey Afrika''daki toprağı olan ve özerk il statüsünde bulunan Melilla''ya dün Fas sınırında göçmen akını yaşandı. 

İngiliz medyasında yer alan haberlere göre dün 2 binden fazla Afrikalı göçmeninin sınırı aşmaya çalıştığı, bu sırada yaşanan izdihamda İspanyol polisinin sert müdahalesiyle karşılaştığı ifade edildi.

POLİS SIĞINMACILARIN ÜZERİNE ATEŞ AÇTI

Sığınmacıların üzerine ateş açan İspanyol polisinin en az 37 göçmeni öldürdüğü aktarılırken, bölgeden gelen cansız beden görüntüleri sayının bu rakamın çok daha üzerinde olabileceği şeklinde yorumlandı.

BAŞBAKAN SANCHEZ''DEN POLİSE "TEŞEKKÜR"

İspanya Başbakanı Pedro Sanchez''in, İspanya''nın Kuzey Afrika''daki toprağı Melilla kentine girmeye çalışırken öldürülen göçmenleri için İspanyol polisine teşekkür etmesi dünyayı resmen ayağa kaldırdı. Sosyal medya kullanıcıları tepkilerini yaptıkları yorumlarla gösterince yaşanan olay kısa sürede Twitter''da da TT oldu.

İlgili Haberler