İsrail geri adım atmıyor: Gazze'ye yakıt verilmeyecek

İsrail geri adım atmıyor: Gazze'ye yakıt verilmeyecek
İsrail ordusu, uluslararası toplumun ablukanın sıkılaştırıldığı Gazze Şeridi'ne yakıt tedarik edilmesine ilişkin çağrılarına rağmen "Gazze'ye yakıt girişine izin verilmeyeceğini" yineledi.

İsrail Ordu Sözcüsü Daniel Hagari, abluka altındaki Gazze Şeridi'nin Gazze kentinde yaşayan Filistinli sivillere seslenerek güneye gitmelerini istedi.

Gazze'nin güneyine "gıda, ilaç, elektrik, suyun güvenli şekilde ulaşacağını" söyleyen Hagari, "Gazze'ye yakıt verilmeyecek." dedi.

Birleşmiş Milletler (BM) Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA), İsrail'in ablukayı şiddetlendirdiği Gazze Şeridi'ne yarın akşama kadar yakıt sağlanmazsa, faaliyetlerini sonlandırmak zorunda kalacaklarını ve insanların ölebileceği uyarısını yapmıştı.

İsrail ordusu, sosyal medya platformundan yaptığı paylaşımda, UNRWA'yı etiketleyerek Hamas'ın elinde yarım milyon litre yakıt bulunduğunu iddia etmişti.

İsrail ile Filistinli gruplar arasında çatışmaların başladığı 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne İsrail'in uyguladığı abluka sıkılaştırılmıştı.

Gazze Şeridi'nin Mısır ile arasındaki Refah Sınır Kapısı'ndan yaklaşık 50 kamyon insani yardım girmiş ancak şu ana kadar yakıta izin verilmemişti.

İlgili Haberler