İsrailli gardiyanlar cezaevindeki Filistinli bir mahkumu darbederek öldürdü

İsrailli gardiyanlar cezaevindeki Filistinli bir mahkumu darbederek öldürdü
İsrailli gardiyanlar, Negev Çöl Cezaevi'ndeki Filistinli bir mahkumu darbederek öldürdü.

İsrail'in Kanal 12 televizyonunun açıkladığı raporda, gardiyanları soruşturma biriminin, mahkumu darbederek ölümüne sebep olduğundan ve şiddet olayına karıştığından şüphelenilen 14 sanık hakkında soruşturma başlatıldığı aktarıldı.

Yaklaşık bir ay önce gardiyanların, söz konusu Filistinli mahkumu hapishane hücrelerinden birinde sopalarla darbederek ağır yaraladığının dile getirildiği raporda, bunun ardından hayatını kaybeden Filistinlinin müebbet hapis cezası nedeniyle 18 yıldır cezaevinde bulunan 38 yaşında Batı Şerialı bir aktivist olduğu ifade edildi.

Raporda, 14 şüphelinin ifadeleri alınarak uyarıldıktan sonra serbest bırakıldığı ve süresiz izne çıkarıldığı belirtildi.

“İSRAİL, GAZZE'DEN ALIKOYDUĞU 300 FİLİSTİNLİYİ ZOR ŞARTLAR ALTINDA TUTUYOR”

İsrail Kanal 12 televizyon kanalının haberindeki bilgilere göre, İsrail'in "İzzeddin el-Kassam Tugayları'nın seçkin üyesi olmakla" suçlayarak alıkoyduğu 300 kadar Filistinliyi oldukça zor şartlarda hapiste tuttuğu aktarıldı.

Haberde, dış dünya ve hatta avukatlarla dahi hiçbir irtibatları olmayan Filistinlilerin başlarına ne geleceğini bilmediği söylendi.

Filistin Kurtuluş Örgütüne (FKÖ) bağlı Filistin Esir İşleri Heyeti ve Filistinl Esirler Cemiyeti, 19 Kasım'da yaptığı ortak açıklamada, işgal altındaki Batı Şeria'nın kuzeyinde bulunan Kalkilya ili nüfusuna kayıtlı Sair Semih Ebu Asab'ın (38) Negev Çöl Hapishanesi'nde öldüğünü duyurmuştu.

FKÖ'ye bağlı Filistin Esir İşleri Heyetinden 15 Kasım'da yapılan yazılı açıklamada, "İşgalcilerin (İsrail), Negev Çöl Cezaevi'nde esirlerin hayatını dayanılmaz bir cehenneme çeviren sıkı güvenlik tedbirleri altında, onlara yönelik baskıcı uygulamaları hayatı esirler için son derece sıkıntılı ve acımasız hale getiriyor." ifadesine yer verilmişti.

Cezaevi yönetiminin elektriği tamamen kestiği, günlük yalnızca 50 dakika süreyle su verildiği, öğünlerin ikiye düşürüldüğü ve kantinlerin kapatıldığı vurgulanan açıklamada, "Özel kuvvetler tüm bölümlere baskınlar düzenliyor, bu baskınlara sistematik eziyet, saldırı ve darp eşlik ediyor." denilmişti.