İstanbul kızarırken davullu zurnalı düğüncüler muaf tutuldu. Ne maske kaldı ne mesafe

İstanbul kızarırken davullu zurnalı düğüncüler muaf tutuldu. Ne maske kaldı ne mesafe
Vaka sayısındaki artış nedeniyle kırmızıya bürünen İstanbul'da yeniden başlayan hafta sonu kısıtlamasında 3 farklı ilçede sokakta düğün eğlencesi yapıldı.

Korona virüs risk haritasında 17 olan kırmızı kategorideki il sayısı 58''e çıktı. Kırmızıya dönen illerden İstanbul''da Cumartesi günü sokağa çıkma kısıtlaması yeniden uygulamaya konuldu. Cuma günü saat 21.00''de başlayan kısıtlama Pazartesi günü saat 05.00''a kadar devam edecek. 

Kısıtlamaya rağmen ise bazı vatandaşlar sokakta düğün davullu zurnalı düğün yaptı. Şişli, Küçükçekmece, Eyüpsultan''da eğlence düzenleyen vatandaşlar, sosyal mesafe ve maske kuralını hiçe saydı. 

Düzenlenen davullu zurnalı düğünler vatandaşlar tarafından cep telefonu ile kaydedildi. 

50 KİŞİYİ GEÇMEMEK VE BİR SAATİ AŞMAMAK KOŞULU İLE DÜĞÜN YAPILABİLECEK

İçişleri Bakanlığı 81 ile gönderdiği genelgede bu hafta sonuna özel, düzenlenecek düğün ve nikahlar için karar yer aldı. Yüksek ve çok riskli illerde 50 kişiyi geçmemek ve bir saati aşmamak koşulu ile düğün ve nikah merasimi yapılabilecek.

Öte yandan hafta sonu kısıtlamasının ilk gününde kaydedilen görüntülerde İstanbul''un farklı yerlerindeki yoğunluk görülmüştü. Cumartesi günü sıcak havayı fırsat bilen vatandaşlar sahil, park ve meydanlara akın etmişti.


 

İlgili Haberler