İstanbul'a yakın hafta sonu kafa dinlemek için gidilebilecek yerler

İstanbul'a yakın hafta sonu kafa dinlemek için gidilebilecek yerler
İstanbul'dan biraz da olsa uzaklaşmak, günübirlik ya da birkaç günlüğüne güzel vakit geçirebileceğiniz yakın yerleri sizin için derledik...

Birkaç günlüğüne de olsa tatil yapmak isteyenler için İstanbul'a yakın yerlerden seçtiğimiz bu tatil yerlerinde dinlenebilir, tarihi yerleri gezebilir, büyüleyici fotoğraflar çekebilir ya da sevdikleriniz için hediyeler alabilirsiniz.

ABANT GÖLÜ

Eğer tatilinizi yeşillikler içinde geçirmek istiyorsanız Bolu Abant bunun için biçilmiş kaftan. İstanbul’a 300 km mesafede olan Abant, İstanbul’un gürültüsünden uzakta doğayla başbaşa tatil geçirebileceğiniz bir yer. 

İklimin her beş kilometrede değişim gösterdiği bu cennet mekanda göl etrafında fayton turu yapabilir, bisikletle gezintiye çıkabilir  ya da köylerden kiralayacağınız atlarla eğlenceli vakit geçirebilirsiniz. 

Keyifli geçen bir günün ardından yemek molası verdiğinizde ise tercihinizi alabalık restoranlarından yana kullanabilirsiniz. Bolu Abant’a ulaşım da oldukça kolay. 

Abant’a kendi arabanızla gidiyorsanız,  Bolu-Ankara arası 191 km, Bolu-İstanbul arası mesafe 242 km. Bolu’dan Abant’a minibüs seferleri de mevcut. 

i-056.jpg

ADALAR

İstanbul’un trafiğinden ve yoğun iş temposundan kaçmak istediğimizde ilk aklımıza gelen yerlerdir Adalar. Büyükada, Heybeliada, Burgazada ve Kınalıada’dan oluşan Adalar, her gün yüzlerce misafiri ağırlıyor.

Yabancı turistlerin de uğrak mekanlarından biri olan Adalar da tarihi gezintilerin yanı sıra müzelere gidebilir, faytonlarla adayı gezebilir ya da piknik yapabilirsiniz.

Ada’da yemek molası verdiğiniz zaman size kapılarını açan küçük ve sıcak birbirinden farklı birçok restoranla karşılaşacaksınız. Ada kültürünün yansımış olduğu bu restoranlarda yediğiniz yemeğin ardından ana cadde boyunca uzanan Maraş usulü dondurmacılara da mutlaka uğramalısınız. Adalara giden Bostancı-Kabataş vapurlarıyla yolculuk yapabileceğiniz gibi her adaya ayrı ayrı giden klasik Ada vapurlarından da yararlanabilirsiniz.

i-1-035.jpg

 AĞVA

Ağva yemyeşil ormanıyla, masmavi deniziyle iki nehir arasında kalmış, Şile’ye bağlı yazlık bir köy. 25 km uzunluğundaki sahilde yürüyüş yapabilirsiniz. Şile'de doğa sporlarıyla vakit geçirebilir, balık tutabilir ya da akarsu gezintileriyle dolu dolu bir gün geçirebilirsiniz. Bunların yanı sıra Ağva’ya yakın yerleri keşfetmek isterseniz Kilimli köyü tam size göre. Burada güzel fotoğraflar çekebileceğiniz mağara ve kayalıklar sizi bekliyor. 

Taze ve leziz balıklarıyla ünlü Ağva, balık konusunda oldukça geniş bir yelpazeye sahip. Nehrin üzerinde yer alan restoranlarda yemeğinizi yerken nehrin eşsiz güzelliğinin de tadını çıkarabilirsiniz. İstanbul’a 97 km uzaklıkta olan Ağva’ya gitmek için Ümraniye- Şile yolunu takip ederek, büyük bir bölümü otobandan oluşan karayolu ile 1 saat içinde yolculuğunuzu tamamlayabilirsiniz. 

0e09b72eb737fec5ed1df04be6cdb14bf0a63e71.jpg

ŞİLE

Ağva'ya giderken yolunuzun üstünde olan Şile'ye mutlaka uğramalısınız. Şile Deniz Feneri görülmesi gereken yerlerden.  Deniz Feneri'nin arka tarafında küçük bir bahçe içinde restoran bulunmakta. Burada bir yemek molası verebilirsiniz. 

AVŞA ADASI

Marmara Denizi’nin güneybatısında kalan bu şirin ada ailenizle vakit geçirmek için biçilmiş kaftan. Avşa tertemiz kumsalı, denizi ve sakinliğiyle sizi cezbedecektir. Avşa Adası’nda bisiklet turlarına katılabilir ve böylelikle Rum, Bizans etkilerinin hakim olduğu yerleri görebilirsiniz. Adanın meşhur şaraplarını tadabileceğiniz birçok yer bulabilirsiniz.

Avşa adasının çarşılarını gezebilir, sevdiklerinize hediyelik  eşyalar alabilirsiniz. Her kesime hitap etmeyi başaran ada geceleri ise eğlenceli mekanlarla kapılarını sizlere açıyor.

Sahil boyunca sıralanan restoranlar gün boyunca hizmet vermeye devam ediyor. Yemek konusunda da geniş bir yelpazeye sahip olan Avşa’da yemeğinizi canlı müzik eşliğinde yemenin tadını çıkarın. İstanbul-Bostancı ve Yenikapı’dan deniz otobüsleri ile seyahat edebileceğiniz bu adada dolu dolu  bir tatil sizleri bekliyor.

i-2-029.jpg

BOZCAADA

Tarih kokan sokaklarıyla özdeşleşmiş küçük bir balıkçı kasabası olan Bozcaada insanlarıyla, havasıyla, manzarasıyla bambaşka bir yer. Merkezde yer alan Bozcaada Kalesi gezilmeye değer. Kim tarafından yapıldığı bilinmeyen bu kalenin üst surlarına çıkarak Bozcaada’ya yukarıdan bakma şansı yakalayabilirsiniz.

Bozcaada’da görmeniz gereken diğer yerlerden biri ise adanın en yükseğinde kalan Göztepe’dir. Göztepe gezisinin ardından mutlaka rüzgar değirmenlerini görmelisiniz. Rüzgar değirmenlerinin olduğu yerde güneşin batışını izlemek keyifli olacaktır.

Bozcaada sokaklarında vereceğiniz yemek molasına hiç pişman olmayacaksınız. Her türlü meze ve ev yemeklerinin olduğu Bozcaada’da yemek yemek ayrı bir keyif olacak.  Bozcaada’ya ulaşımda çok kolay, Yenikapı-Bandırma hattı ile yaklaşık 2 saatte Bozcaada’ya ulaşabilirsiniz.

d4cbd90wwaesipb.png

CUMALIKIZIK KÖYÜ / BURSA

Cumalıkızık Köyü, Uludağ eteklerinde yer alan 7 Kızık köyünden sadece birisi. Eskiye sadık kalınarak restore edilmiş evler taş, kerpiç ve ahşap yapımı. Bu köyde Cumalıkızık Hamamı, Zekiye Hatun Çeşmesi görülmesi gereken yerlerin başında geliyor. 

Cumalıkızık'da yemek yenecek yerlerde oldukça bol. Burada köy kahvaltısıyla başlayan günü Cumalıkızık Köyü’ne has gözleme ve mantı ile sonlandırabilirsiniz. 

Böğürtlen, kızılcık ve mevsimine has reçeller ise eve dönerken almanız gerekenler arasında olmalı. Bursa merkeze 20 km uzaklıkta olan köy, İstanbul’a 250 km uzaklıkta. 

 

ÇINARCIK

İstanbul’a  2 saat mesafede yer alan bu ufak tatil yeri dinlenmeniz için çok uygun. Bir tarafında gazinoların bulunduğu Çınarcık’ın diğer tarafında ise cafeler yer almakta. Merkezinde yakamozu seyredip huzur bulabileceğiniz gibi Çınarcık’ın meşhur eğlence yerlerinde keyifli saatlerde geçirebilirsiniz. Çınarcık’a yakın yerlerde bulunan termal kaplıcalara gitmeyi de unutmayın.Çınarcık’ta yiyebileceğiniz aperatif  yemeklerin yanı sıra iskelede yer alan restoranlarda kalamar  ya da tekir balığını tadabilirsiniz. Yediğiniz yemeğin üzerine Çınarcık’ın meşhur ‘Çınarcık Dondurması’nı tatmadan eve dönmeyin.

Çınarcık’a körfezi dolaşarak kendi arabanızla gidebileceğiniz gibi Yalova’dan  Çınarcık’a devam eden minübüslerle de yolculuk yapabilirsiniz