İstanbul'un dört ilçesinde binlerce silah üretmişler

İstanbul'un dört ilçesinde binlerce silah üretmişler
İstanbul'da suç örgütlerine silah temin eden, silah imalatı ve ticareti yapan şüphelilere yönelik operasyon düzenlendi. 4 ilçede eş zamanlı yapılan operasyonlarda seri atış özelliğine sahip silahların da aralarında bulunduğu toplam 90 silah ile 2 bin silah imal edecek malzeme ele geçirildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, silah imalatı, ticareti ve kaçakçılığı yapan kişilerin tespit edilerek yakalanması için çalışma başlattı.

istanbulda-suc-orgutlerine-silah-temin-eden-sebekeye-operasyon-1374-dhaphoto5.jpg

Yapılan çalışmalarda silahlı suç örgütlerine uzun namlulu silahları temin eden ayrıca silah imalatı, ticareti ve sevkiyatı yapan şüpheliler tespit edildi.

istanbulda-suc-orgutlerine-silah-temin-eden-sebekeye-operasyon-1374-dhaphoto7-1.jpg

Ekipler şüphelilerin Kağıthane, Eyüpsultan, Ümraniye ve Zeytinburnu'ndaki adreslerine eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonda 10 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı.

istanbulda-suc-orgutlerine-silah-temin-eden-sebekeye-operasyon-1374-dhaphoto9.jpg

Şüphelilerin adreslerinde ve işyerlerinde yapılan aramalarda 2 adet uzun namlulu tüfek, 4 seri atış özelliğine haiz otomatik silah ve bu silahlara ait şarjörler, 51 seri atış özelliğine sahip silah ve bu silahlara ait şarjörler, illegal silah atölyesi, takriben 2 bin silah imal edecek parça, 2 kurusıkıdan çevrilmiş silah, kurusıkıdan çevirme aşamasında silah, 25 adet silah şarjörü, 227 adet fişek, 30 kurusıkı silah, bu silahlara ait 29 şarjör, test amaçlı doldur boşalt bidonu, 2 bin dolar para ele geçirildi.

aw030095-03.jpg

Operasyonda gözaltına alınanlardan N.K., A.Ç., çıkarıldığı mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. A.K., N.T., ve G.Ö., tutuklandı. V.S, E.C, M.A, S.Y. ve T.D ise bugün adliyeye sevk edildi.

aw030095-05.jpg