İşte AKP'li Kürşat Ayvatoğlu'nun harcadığı milyonlar. MHP'li Belediye Başkanı dosyayı açtı

İşte AKP'li Kürşat Ayvatoğlu'nun harcadığı milyonlar. MHP'li Belediye Başkanı dosyayı açtı
Uyuşturucu kullandığı görüntüleri ve milyonluk lüks araçlarıyla gündeme gelen AKP’li Kürşat Ayvatoğlu Cumhur İttifakı üyeleri AKP ve MHP’yi karşı karşıya getirdi. Kastamonu’nun MHP’li Belediye Başkanı Galip Vidinlioğlu, Ayvatoğlu’nu belediyede Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü görevine getiren eski başkan AKP’li Tahsin Babaş’a sert sözlerle yüklendi. Vidinlioğlu, Ayvatoğlu’nun görev yaptığı dönemde Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nün bütçesinin nasıl harcandığını açıkladı.

Fatih ERGİN - YENİÇAĞ -Özel Haber

Cumhur İttifakı’nın sıkıntı yaşadığı illerden biri olan Kastamonu’da AKP ile MHP’nin arası bu sefer Kürşat Ayvatoğlu nedeniyle gerildi.

Kastamonu’nun MHP’li Belediye Başkanı Galip Vidinlioğlu, uyuşturucu kullandığı görüntüleri ve milyonluk lüks araçları ile Türkiye’nin gündemine oturan AKP’li Ayvatoğlu üzerinden eski başkan Tahsin Babaş’a sert sözlerle yüklendi.

Babaş’ın sütten çıkmış ak kaşık gibi davrandığını ifade eden Vidinlioğlu, “Seninle ilgili kararı yargı verir. Ama gözümün içine baka baka yalan söyleme.” dedi.

BÜTÇENİN TAMAMI HARCANMIŞ

AKP’li Babaş’ın Ayvatoğlu’nun görev yaptığı dönemde belediyenin Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nün ''Altı üstü 2 milyonluk bütçesi vardı'' demesini eleştiren Vidinlioğlu, Ayvatoğlu’nun Kastamonu’nun Türk Dünyası Kültür Başkenti olmasından önce göreve geldiğini hatırlattı

Vidinlioğlu şunları söyledi; “Kültür Müdürlüğü''nün bütçesi 2 milyonluk değildi. 2018''deki bütçe 8 milyon 410 bin 668 liraydı. Zaten Temmuz''da göreve gelmiş bu malum şahıs. 2017 yılında ek bütçe ilave edilmiş o günkü bütçesi de 5,5 milyon TL. Seçime kadar da toplam harcanan miktar üç ay içinde 3 milyon 32 bin 471 lira. Neredeyse Kültür bütçesinin tamamı seçime kadar harcanmıştı. Rakam istiyordunuz işte rakam. Kültür başkentliği döneminde 8 milyon, ondan önce göreve gelmiş bu şahıs o dönemde ek bütçeyle 5,5 milyon, seçim döneminde de 5.8 milyonluk bütçenin üç ay içinde 3 milyon lirası harcanmıştı.” 

İlgili Haberler