İşte güvenlik açığı bulunan telefonlar!

İşte güvenlik açığı bulunan telefonlar!
ABD'li teknoloji devi Google, Android alt yapısını kullanan bazı cihazlarda güvenlik açığı bulduğunu açıkladı. Birçok farklı markanın telefonlarındaki bu güvenlik açığının aslında Aralık 2017 tarihinde giderilmesi gerektiği de belli oldu.

Amerikalı şirket Google, Android cihazlarda bulunan bir güvenlik açığını tespit etti. Kendi markaları da içerisine dahil olmak üzere çok bilindik ve popüler markalarda bulunan bu açığın bundan yaklaşık iki sene önce giderilmesi gerektiği ortaya çıktı.

Huawei, Samsung, Xiaomi, Motorola ve Google'ın kendi markası Pixel, bu güvenlik açığına sahip olan markalar arasında yerini aldı. Güvenlik açığından etkilenen cihazlar ise Pixel, Pixel 2, Huawei P20, Samsung Galaxy S7, S8 ve S9, Xiaomi Redmi 5A, Redmi Note 5, Xiaomi A1, Oppo A3 ve Moto Z3 olarak listelendi.

YENİ BİR GÜVENLİK YAMASI GELİYOR

Yeni bir güvenlik yaması gerekiyor

Listedeki cihazlara bakınca aslında sorunun genellikle fazlasıyla popüler olan telefonlarda var olduğunu görebiliyoruz. Google, bu cihazlardaki sorunun giderilmesi için yeni bir güvenlik yaması yayınlanması gerektiğini belirtiyor. Arama devi, hatayı 7 gün önce fark ettiğini belirtirken, bu güvenlik açığının ortaya çıkabilmesi için kullanıcı izni ile kötü amaçlı bir yazılımın telefona yüklenmesi gerektiğini belirtiyor.

Google, bu açığın İsrail merkezli NSO Group tarafından kullanıldığını öne sürdü. Şirketin belirttiğine göre casus yazılımlar üreten bu şirket, Android cihazlarındaki bu açığın farkındaydı ve bunu kullanıyordu. Google, bu telefonlar için yeni bir güvenlik yaması gerektiğini söylese de çoğu telefonun 2 yıldan daha önce piyasaya sürülmüş olması 'acaba güncelleme gelir mi?' sorusunu da beraberinde getirdi.