İşte Kanal İstanbul'un ÇED raporunu veren firmanın sicili!

İşte Kanal İstanbul'un ÇED raporunu veren firmanın sicili!
Kanal İstanbul ile ilgili 1595 sayfadan oluşan ÇED raporunu hazırlayan Ankara merkezli olan Çınar Mühendislik Müşavirlik A.Ş.'nin bugüne kadar devletten 24 milyon TL tutarında 42 ihale aldığı ortaya çıktı.

Tartışmaların odağındaki Kanal İstanbul projesi için hazırlanan ve son şekli verilen Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) raporu yeterli bulunarak Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından halkın görüşüne açıldı. 1595 sayfadan oluşan ÇED raporunu hazırlayan firma Çınar Mühendislik Müşavirlik A.Ş.'nin ise kamu kurumlarIndan 24 milyon TL tutarında 42 ihale aldığı ortaya çıktı.

Çınar Mühendislik’in sahibi Selahittin Hacıömeroğlu'nun, Biga Enerji Elektrik Üretim A.Ş.’nin yönetim kurulu başkanı olduğu ve Hacıömeroğlu'nun kendi santrali de dahil yarımadada planlanan birçok santralin ÇED dosyasını hazırlayan Çınar Mühendislik'in de sahibi olduğu öğrenildi.

BOTAŞ'taki yolsuzluk iddiaları üzerine açılan davada da tutuklu olarak yargılandıktan sonra serbest bırakılan Selahittin Hacıömeroğlu, bağımsız bir şirket tarafından hazırlanması gereken ÇED Dosyası'nı kendi şirketine hazırlatarak büyük tepki toplamıştı.

KAMU KURUMLARINDAN 42 İHALE! 

Yeniçağ yazarı Murat Ağırel ise, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Kanal İstanbul için ÇED raporu onaylandı. Raporu veren Çınar Mühendislik A.Ş. Firma Kamu kurumlarından 24 Milyon TL tutarında 42 ihale aldı.Firma sahibi Botaş Yolsuzluk operasyonunda yargılandı,kendi Enerji Dağıtım şirketinin de bulunduğu alan ile ilgili olumlu ÇED raporu verdi." dedi.