İşte MHK başkanlığı için adı geçen 4 aday

İşte MHK başkanlığı için adı geçen 4 aday
Merkez Hakem Kurulu (MHK) Başkanı Zekeriya Alp'in istifasının ardından MHK'nın başına kimin geçeceği merak konusu oldu. Bülent Yıldırım, Mustafa Çulcu, Kuddusi Müftüoğlu ve Serdar Tatlı adaylar arasında adı geçen isimler.

Zekeriya Alp'in Merkez Hakem Kurulu (MHK) Başkanlığı'ndan istifa etmesinden sonra yeni başkanın kim olacağı  gündemin bir nuramalı sorusu oldu. Kulislerde çok sayıda isim dolaşıyor.

Ajansspor'un haberine göre bugün itibarıyla 4 isim öne çıkıyor.

MHK Başkanlığı için adı geçen isimlerin başında hakemliği yeni bırakan Bülent Yıldırım geliyor.

VAR protokollerinin uyarlanmasında büyük katkıları olan, IFAB talimatlarını çok yakından takip eden Yıldırım'ın hakemler arasındaki saygınlığı da yüksek.

Bir diğer aday daha önce de bu görevi yapan Mustafa Çulcu... Görev aldığı dönemde genel olarak başarılı buluna Çulcu, Zekeriya Alp'in başkanlığı için de gündeme gelmişti.

TFF sürpriz bir seçim de yapabilir

Üçüncü aday yine eski MHK Başkanları'ndan Kuddusi Müftüoğlu... Son yıllarda her MHK Başkanlık seçiminde adı geçen Müftüoğlu'nun başkanlık döneminde iyi bir yönetim ortaya koyamaması en büyük handikapı.

Ve bir diğer isim de Serdar Tatlı...

Eski hakem Tatlı'nın uluslararası arenada çok fazla başarısının olmayışı, hakem camiası üzerinde otorite sağlayıp sağlamayacağı konusunda soru işareti doğuruyor.

Geçmişte Alp konusunda olduğu gibi kamuoyunda öne çıkan isimler yerine Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) yönetimi, sürpriz birini de göreve getirebilir.