İsveç devlet televizyonuna PKK elebaşını çıkardı

İsveç devlet televizyonuna PKK elebaşını çıkardı
''PKK ile bağımız yok'' diyen İsveç, devlet televizyonuna örgüt elebaşını çıkardı.

İsveç’te, devlet binalarına PKK’nın İmralı’daki başı Abdullah Öcalan’ın resminin yansıtılması ve terör örgütü sempatizanı yürüyüşler yapılmasının ardından yeni bir skandal yaşandı. İsveç devlet kanalı SVT, PKK’nın Suriye uzantısı YPG elebaşı Mazlum Kobani ile röportaj yaptı.

PKK SKANDALI BU DEFA STV''DEN GELDİ

İsveç’te PKK skandalı bu defa devlet kanalı SVT’den geldi. İsveç ve Finlandiya, NATO’ya resmen başvurdu. Türkiye, başvuru belgelerini veto etti ve başvurular işleme dahi konulmadı. 

YPG ELEBAŞI İLE RÖPORTAJ

İsveç devlet kanalı SVT, terör örgütü PKK’nın Suriye uzantısı YPG’nin elebaşı Mazlum Kobani ile röportaj gerçekleştirdi. Daha önce Fransız medyasında yer alan haberlere göre, para karşılığında tutuklu bulunan terör örgütü IŞİD üyelerini serbest bıraktığı ortaya çıkan YPG’nin elebaşı, şu ifadeleri kullandı: 

“Türkiye’nin NATO talepleri, IŞİD’i güçlendirecek. Biz Türklere karşı savaşırsak, IŞİD ile baş edemeyiz. İsveç, Türkiye’ye karşı dik durmalı ve Türklerin taleplerini kabul etmemeli.”

İsveç hükümetinin Adalet Bakanı’na karşı yapılan güven oylamasında, İsveç hükümetinin yetkilileri, Kandil ve YPG ile görüşmeler gerçekleştirdi. Görüşmelerin sonucunda Kandil, İsveç’in terör örgütü üyesi milletvekili Amineh Kakabaveh’e talimat gönderdi. Amineh Kakabaveh’in oyu sayesinde güven oylaması, hükümetin lehine sonuçlandı.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, daha önceleri Türkiye ve IŞİD hakkında asılsız iddialar gündeme getiren Batı medyasına, şu şekilde cevap vermişti: 

“IŞİD’e karşı sahada savaşan tek NATO ordusu, Türk Silahlı Kuvvetleri’dir.”

İSVEÇ’İN PKK BİLANÇOSU

Türk yetkililer, İsveç ve Finlandiya’daki terör örgütü üyelerinin iade edilmesini, terör sempatizanı gösterilerin yasaklanmasını, terör finansmanlarının tespit edilerek adli işleme tabi tutulması gibi somut adımlar atılmasını talep etti.

İsveç Dışişleri Bakanı Ann Linde, İsveç’te terörist olmadığını ve İsveç’in PKK’yı terör örgütü olarak tanıdığını söyledi.

Ancak İsveç’in başkenti Stockholm’de terör örgütü PKK’nın İmralı’daki lideri Abdulah Öcalan’ın resmi, şehrin belediye binasına projektör ile yansıtıldı.

Daha sonra İsveç’in Göteborg şehrinde bir grup terör örgütü PKK sempatizanı, örgüte ait sözde bayrak ve flamalar ile yürüyüş düzenleyerek Türkiye aleyhinde sloganlar attı. Gösterinin yapıldığı alanda bir tane bile İsveç polisinin bulunmaması dikkat çekti.

Odatv, terör örgütü üyesi İsveç milletvekili Amineh Kakabaveh’in, Kandil’den aldığı talimat ile İsveç hükümetini nasıl kurtardığını haber yaptı. 

İsveç ayrıca terör örgütü PKK’ya 376 milyon dolar yardımda bulundu ve İsveç yapımı AT-4 tanksavar silahlarını hibe etti. O silahlar, Türk askerlerine karşı kullanıldı. Milli Savunma Bakanlığı, terör örgütü PKK’ya karşı yapılan operasyonlardan sonra, örgütten ele geçirilen İsveç yapımı AT-4 roketlerin görüntülerini yayınladı.

İlgili Haberler