İYİ Parti kurultaya gidiyor: İşte tüm detaylar

İYİ Parti kurultaya gidiyor: İşte tüm detaylar
Tüzük kurultayının ardından GİK ve MDK seçiminin gerçekleştirileceği İYİ Parti 4. Olağanüstü Kurultayı’nın ayrıntıları belli oldu.

Yeniçağ / İstanbul

Kurulmasının ardından girdiği genel ve yerel seçimlerden büyük bir başarı ile çıkan İYİ Parti’de 31 Mart seçimlerinin ardından gerçekleştirilen tüzük kurultayının ardından şimdi de Genel İdare Kurulu ve Merkez Disiplin Kurulu’nun seçilmesi için yeniden kurultaya gidiliyor.

Tüzük kurultayında 50’ye düşürülen GİK üyelerinin ve MDK üyelerinin seçileceği İYİ Pati 4. Olağanüstü Kurultayı daha önceki kurultaylarda olduğu gibi Anıtkabir ziyaretinin ardından başlayacak.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener liderliğinde, 3 Ağustos 2019 Cumartesi saat 11.00’da Ankara Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi'inde gerçekleştirilecek olan 4. Olağanüstü Kurultayı'nın gündemi şu şekilde:

1- Yoklama ve açılış,

2- Kurultay Divan Başkanı ve Başkanlık Divanı seçimi, (1 Başkan 1 Başkan Yardımcısı, 3 Kâtip Üye)

3- Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması,

4- Anıtkabir ziyaret heyetinin tespiti,

5- Parti Tüzüğü Komisyonun kurulması ve çalışması,

6- Genel Başkan Sayın Meral Akşener’in konuşması,

7- Parti Tüzüğü Komisyonlarından gelen raporların okunması, müzakere edilmesi ve oylanması,

8- Seçimler; Genel İdare Kurulu (50 Asıl, 25 yedek üye) ve Merkez Disiplin Kurulu (11 Asıl, 7 yedek üye) üyeliklerinin seçimi,

9- Dilek ve Temenniler,

10- Sayın Genel Başkanın teşekkür konuşması,

11- Kapanış.

Öte yandan kurultayın, gündem maddeleri tamamlanıncaya kadar aralıksız devam edeceği bildirilirken yeterli çoğunluk sağlanamadığı taktirde; İYİ Parti 4. Olağanüstü Kurultayı aynı gündemle 4 Ağustos 2019 Pazar günü aynı yer ve aynı saatte yapılacağı öğrenildi.

İlgili Haberler