''Safranbolu'da Suriyeli istemiyorum''

''Safranbolu'da Suriyeli istemiyorum''
Vatandaşların tartışma konusu olan Suriyeliler ile ilgili görüşlerini İYİ Parti Safranbolu İlçe Başkanı Bilal Aslan da paylaştı

''Safranbolu'da Suriyeli istemiyorum''

Adnan ERİŞ-KARABÜK/YENİÇAĞ

İYİ Parti Safranbolu İlçe Başkanı Bilal Aslan, son zamanlarda tartışma konusu olan Suriyeliler olayına değindi. 

İşte Bilal Aslan''ın yazısı şu şekilde:

KAMUOYUNA

YETER ARTIK;

Tüm Türkiye’de olduğu gibi ilimiz ve ilçelerimizdeki mülteciler özellikle Suriyeliler her geçen gün ülkemizi kendi ülkeleriymiş gibi benimsemeye başladılar.

Bayramda ülkelerine gitmeye çekinmeyen, korkmayan Suriyeliler Bayramdan sonra bedava maaş aldıkları ülkemize geri dönüş yapıyorlar. Hayat standardı benim Askeri ücretli vatandaşımın üzerinde olan, benim evladım bir okula yerleşebilmek için tabiri caizse yarış atı gibi kurstan kursa koşturacak ama Suriyeli sınavsız okula yerleşecek bu hiç de kabul edilebilir bir durum değildir. En önemlisi ise benim vatan evlatlarım her gün şehit olacak ülkesini terk edip kaçanlar için. Misafirlik bir yere kadardır bu misafirliği çoktan aşmıştır.

Her seferinde yerli ve milliyiz diye nağra atan AKP''liler özellikle bu durumdan hiçte rahatsızlık duymuyorlar. Çünkü asıl amaçları BOP Projesini gerçekleştirip, ülkemizin demografik yapısını bozup parçalamaktır.

Sayın Erdoğan’ın danışmanı çıkıyor, Suriyeliler giderse ekonomi çöker diyor. Fert başına milli gelir 84 milyon nüfusa göre 8400 $ iken,8 milyon sığınmacı ilave edilince 7800 $’a düşüyor. Ekonomiye nasıl bir katkısı var anlamakta güçlük çekiyoruz. Ancak şunu gayet iyi anlıyoruz Sizlerin ekonomisine katkı sağladıkları kesin. Yandaş müteahhitleriniz ucuz işçi çalıştırdıkları için katkı gözüyle bakıyor olabilirsiniz.

AKP Genel Başkan yardımcısı Mustafa Şen Türkiye’de Suriyelilerden önce Türkler gitsin demiş bununla ilgili herhangi bir yalanlama gelmemiştir. Sayın Şen sizinle birlikte herkes aklını başına alsın burası Türkiye Cumhuriyeti Devleti. Buradan birileri gidecekse bu sığınmacılarla birlikte siz BOP seviciler olacaktır..

Her seçim döneminde BEKA diyen Büyük ve küçük ortaklara da seslenmeden geçemeyeceğiz; Yandaş gazeteciniz Negehan Alçı; CHP’li Bolu belediye başkanına inat göçmenler “kardeşlerimizin” Bir çoğu yurttaşımız olacak demiş. İktidar ve siz küçük ortaklar sığınmacılara vatandaşlık vermeyi aklınızdan bile geçirmeyin. Bu konu Türk milletinin BEKA Meselesidir.

Safranbolu İYİ Parti ilçe başkanı olarak Safranbolu’mda Suriyeli görmek istemiyorum.

Saygılarımla.

 

İlgili Haberler