Erdoğan üçüncü kez aday olursa ne yapacaklar? İYİ Parti YSK Temsilcisi canlı yayında açıkladı

Erdoğan üçüncü kez aday olursa ne yapacaklar? İYİ Parti YSK Temsilcisi canlı yayında açıkladı
İYİ Parti'nin YSK Temsilcisi Mustafa Tolga Aktürk, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın üçüncü kez Cumhurbaşkanı adayı olması durumunda itiraz edeceklerini açıkladı.

İYİ Parti Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Temsilcisi Mustafa Tolga Öztürk, TELE1’de Hakan Aygün ve Gizem Fidan’ın sunduğu Fikir Kulübü programına katıldı.

“Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan üçüncü kez Cumhurbaşkanı adayı olabilir mi?” tartışmalarına ilişkin konuşan Öztürk, bu ihtimalin mümkün olmadığını söyledi.

Öncelikle seçim takviminin belirlenmesini beklediklerini belirten Öztürk, Erdoğan’ın aday olabilmesinin tek yolunun Meclis’ten ‘erken seçim kararının çıkması’ olduğunu kaydetti.

“İTİRAZ EDECEĞİZ”

Öztürk, Erdoğan’ın 14 Mayıs’ta yapılacağını açıkladığı seçimde Meclis’i feshederek üçüncü kez aday olması durumunda ise itirazda bulunacaklarını açıkladı.

NE OLMUŞTU? 

CHP, İYİ Parti, Gelecek Partisi, DEVA Partisi, Saadet Partisi ve Demokrat Parti''nin oluşturduğu Altılı Masa, son toplantısının ardından yaptığı açıklamada ''''Erdoğan''ın adaylığı mümkün'''' değildir demiş; Yargıtay Onursal Cumhuriyet Başsavcısı Sabih Kanadoğlu ise ''''Anayasa, TBMM bir erken seçim kararı almazsa aday olamaz diyor. Yoruma açık bir madde değil. Kendisine ve bilime saygısı olan herhangi bir akademisyenin tersini söylemesi mümkün değil'''' ifadeleri ile Erdoğan''ın adaylığının anayasaya aykırı olacağını duyurmuştu.

İlgili Haberler