İYİ Parti'de 7 il başkanı daha belli oldu

İYİ Parti'de 7 il başkanı daha belli oldu
İYİ Parti'de yönetimin çağrısı üzerine istifa eden il başkanlarının yerine atamalar devam ediyor. Bu kapsamda 7 il başkanının daha ataması gerçekleştirildi.

İYİ Parti Teşkilat İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın, 7 il başkanının daha atamasının gerçekleştirildiğini duyurdu.

Genel Merkez'in, 'Yenilenme' çağrısına destek veren il başkanları ve yönetimlerin istifalarının tamamlanmasının ardından en son yapılan atamalarla birlikte 70 il başkanı belirlenmiş oldu.

Yazılı bir basın açıklamasıyla atamaları duyuran Koray Aydın, "Yeniden yapılandırma çalışmalarımız 81 ilimizin tamamını kapsayacak şekilde aynı şevk ve kararlılıkla sürdürülecektir. İl başkanlıklarımızda yürüttüğümüz çalışmalarımızın ardından belirlenen ilçe teşkilatlarımız da yeniden yapılandırma programına dahil edilecektir" ifadelerini kullandı.

Aydın'ın açıklamaları şöyle:

"İYİ Parti Başkanlık Divanı tarafından alınan tavsiye kararı üzerine partimizde başlatılan yeniden yapılandırma çalışmaları kapsamında 7 il başkanımız daha belli olmuştur.

Çankırı’ya Muhittin Bora Kanat, Kastamonu’ya Özcan Büyükşen, Manisa’ya Hasan Eryılmaz, Osmaniye’ye Serat Kılıç, Rize’ye Osman Keser, Malatya’ya Gökmen Kenan Özdal ve Ordu’ya Çiğdem Çelenk Karakaya İYİ Parti İl Başkanı olarak atanmışlardır.

Böylece 81 il başkanımızın görevden ayrılmasının ardından, Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener’in tensip ve takdirleriyle ataması yapılan il başkanı sayısı 70’e ulaşmıştır. Atanan 70 il başkanımızdan 34’ü mevcut il başkanı iken yeniden atanırken, 36 ilimize ise yeni isimler atanmıştır.

Yeni başkanların illeri de dahil olmak üzere tüm il yönetimlerinde partimizin kuruluş çalışmalarından bugüne emek ve mücadele sergileyen çekirdek kadro muhafaza edilecek, bilhassa seçim dönemlerindeki üstün gayret ve çalışmalarıyla öne çıkan yeni isimlerin de yönetimlere dahil edilmesine özen gösterilecektir.

Yeniden yapılandırma çalışmalarımız 81 ilimizin tamamını kapsayacak şekilde aynı şevk ve kararlılıkla sürdürülecektir. İl başkanlıklarımızda yürüttüğümüz çalışmalarımızın ardından belirlenen ilçe teşkilatlarımız da yeniden yapılandırma programına dahil edilecektir.

Mümkün olan en geniş, yaygın ve güçlü bir teşkilat ağına erişmek amacıyla il ve ilçelerin ardından Mahalle Teşkilatlanması Programı yürürlüğe konulacaktır.

Birlik, bütünlük ve kardeşlik içinde yeniden yapılandırma programımızın sorunsuz ilerlemesini sağlayan, devir teslim törenleriyle siyaseti bir bayrak yarışı ve hizmet aracı olarak gördüğünü ortaya koyan il başkanlarımızdan, yöneticilerimize, üyelerimize ve gönüllülerimize kadar bütün İYİ Parti ailesine teşekkürlerimizi ve takdirlerimizi ifade ediyoruz.

Çalışmalarımız tamamlandığında il, ilçe, belde, köy ve mahallelere kadar bütün teşkilatları yenilenmiş, dinamik, zinde, istekli, çalışkan, güçlü ve en önemlisi başarıya endeksli bir teşkilat yapısını hep birlikte inşa etmiş olacağız.

İYİ Parti yerel seçimler öncesi gerçekleştirdiği yeniden yapılandırma hamlesini bölgelerinde sevilen, sayılan ve iddialı adaylarla yarışa katılarak devam ettirecektir.

İYİ Parti, yerel seçimlerde kamplaşmadan, kutuplaşmadan ve ayrımcılıktan bıkan; ekonomik krizden, zamlardan ve geçim zorluğundan bunalan; ülkesinde, ilinde, ilçesinde velhasıl yaşadığı yerde huzur ve refah arayan geniş kitlelerin toplanma merkezi olacak, böylece yerel seçimlere damgasını vuracaktır.

Yeniden yapılandırma çalışmalarımız kapsamında görevini devreden ve yeni görev alan tüm il başkanlarımızı tebrik eder, ülkemize ve milletimize hizmet yolunda çalışmalarında üstün başarılar dilerim."

Atanan il başkanlarının isimleri şöyle:

Çankırı Muhittin Bora Kanat

Kastamonu Özcan Büyükşen

Manisa Hasan Eryılmaz

Osmaniye Serat Kılıç

Rize Osman Keser 

Malatya Gökmen Kenan Özdal

Ordu Çiğdem Çelenk Karakaya

İlgili Haberler