İYİ Parti'de yeni yönetime hangi isimler katıldı?

İYİ Parti'de yeni yönetime hangi isimler katıldı?
İYİ Parti’de yeni Başkanlık Divanı belli oldu. 6 yeni isim yönetime katıldı.

ÜMİT KARADAĞ / YENİÇAĞ

İYİ Parti 4. Olağanüstü Kurultayı’nda 50 kişiye düşürülen GİK üyeleri delegenin iradesiyle yeniden şekillenirken, bugün toplanan GİK’te Genel Başkan Meral Akşener’in A Takımı da belli oldu. Yeni isimler listeye girerken, bazı görevlerin isimleri de değişti.

Yeni divan Teşkilat Başkanı ve Başkanlıklar şeklinde düzenlendi. Yeni divan 16 kişiden oluşturuldu.

DURMUŞ YILMAZ EKONOMİYİ DEVRETTİ

Eski Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz, ekonomiden sorumlu genel başkan yardımcılığını daha önce partinin genel sekreteri olan Cihan Paçacı’ya devretti.

AĞIRALİOĞLU PARTİ SÖZCÜSÜ OLDU

İYİ Parti Grup Başkanvekili olan Yavuz Ağıralioğlu, görevini Müsavat Dervişoğlu’nu devretmişti. Ağıralioğlu da parti sözcülüğüne getirildi.

MUHASİPLİK, “MALİ İŞLER” DİYE DEĞİŞTİRİLDİ

Divanda yeni isimler gelirken, görevlerin de isimleri değiştirildi. Daha önce partinin muhasipliğini yapan Hayrettin Nuhoğlu’nun yerine Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır getirildi. Muhasiplik görevinin ismi de Mali İşler olarak değişikliğe uğradı.

YENİ GENEL SEKRETER POYRAZ

Divana giren yeni isimlerden biri de Uğur Poyraz’dı. Avukat olan Poyraz, genel sekreterlik görevini Cihan Paçacı’dan devraldı.

AYTUN ÇIRAY'A YENİ GÖREV

Parti divanında daha önce Basın Yayın ve Medyadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevinde bulunan Aytun Çıray, Milli Güvenlik Politikaları Başkanlığı görevine getirildi. Milli Güvenlik Politikaları da parti yönetiminde yer alan yeni görevlerden biri oldu.

KALKINMA POLİTİKALARI TATLIOĞLU’NA EMANET

Partideki yeni görevlerden biri de “Kalkınma Politikaları”ydı. Bu göreve de Bursa Milletvekili olan İsmail Tatlıoğlu getirildi.

DERVİŞOĞLU YERİNE ERGUN GELDİ

Müsavat Dervişoğlu’nun İYİ Parti TBMM Grup Başkanvekilliği görevine seçilmesinin ardından divandaki boşalan Yerel Yönetimler Başkanlığı koltuğuna Muğla Milletvekili Metin Ergun geldi.

YÜCEL, GÖREVİNİ ÇOKAL’A BIRAKTI

Sivil Toplum Kuruluşları ve Halkla İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Ersagun Yücel, görevini Antalya Milletvekili Tuba Vural Çokal’a bıraktı.

7 İSİM GÖREVİNE DEVAM ETTİ

Koray Aydın, Ayşe Sibel Yanıkömeroğlu, Hasan Seymen, Yavuz Temizer, Ahmet Kamil Erozan, Berna Sukas ve Salim Ensarioğlu’nun görevi değişmedi. 

KALDIRILAN GÖREVLER

Öte yandan bir önceki divanda bulunan bazı görevlere yeni yapılanmada yer verilmediği görüldü:

Basın Yayın ve Medyadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı,

Strateji, İletişim Genel Başkan Yardımcılığı,

Araştırma ve Geliştirmeden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı

İlgili Haberler