İYİ Parti, banka güvenlik görevlilerinin sıkıntısını TBMM gündemine taşıdı

İYİ Parti, banka güvenlik görevlilerinin sıkıntısını TBMM gündemine taşıdı
İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’ye bir soru önergesi yöneltti.

Banka güvenlik görevlileri uzun zamandır sıkıntı yaşıyor. Sıkıntılarının nedeni birçok bankanın, güvenliğini sağlama konusunda kendi personeli yerine taşeron firmaları tercih etmesi.  Güvenlik görevlilerinin uğradığı haksızlıklara, yaşadıkları sorunlara dikkat çeken İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan konuyu soru önergesi ile TBMM gündemine taşıdı. 

BANKACILIK DÜZENLEME VE DENETLEME KURUMU’NUN BANKA GÜVENLİK GÖREVLİLERİNİN KADROYA GEÇİRİLMELERİ İÇİN YAPTIĞI BİR ÇALIŞMA VAR MI?

TAŞERON FİRMA İLE ÇALIŞMAK YERİNE, GÜVENLİK GÖREVLİLERİNİN KADROYA ALINMASI VE ÖZLÜK HAKLARINDA İYİLEŞTİRME YAPILMASI DÜŞÜNÜLÜYOR MU?

BANKALARIN TAŞERON İLE ANLAŞARAK HAKSIZ VE HUKUKA AYKIRI OLARAK İŞ SÖZLEŞMELERİNİ FESHETMESİ VE GÜVENLİK GÖREVLİLERİNİ İŞTEN ÇIKARMASI ADİL BİR UYGULAMA MI?

Türkkan, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’nin cevaplaması isteği ile önerge verdi. 

ÇALIŞTIĞI SÜRE BOYUNCA HİÇBİR FEDAKÂRLIKTAN KAÇINMAYAN BU PERSONELİN YILLARDIR BEKLEDİĞİ KADRO HAKLARININ VERİLMEMESİ SEBEBİYLE YAŞADIKLARI MAĞDURİYET NASIL GİDERİLECEK?

Önergesinde;

“Türkiye’deki bazı bankaların Genel Müdürlük ve şube binalarının güvenliği özel güvenlik görevlileri aracılığı ile sağlanmakta, birçok banka bu konuda taşeron firma ile çalışmayı tercih etmektedir.” diyen Türkkan, banka bünyesinde çalışan güvenlik görevlilerinin, özlük hakları konusunda sıkıntı yaşadığını, çalıştıkları banka tarafından kadroya alınmadığını, banka personelinin, malının ve müşterilerinin canını koruyan, mesai saati öncesinde bankayı açan ve mesai bitiminden sonra bankayı kapatan güvenlik görevlilerinin her an işten çıkarılma endişesi taşıdığına vurgu yaptı.   
İYİ Partili Türkkan önergesinde Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’ye şu soruları yöneltti:
1-Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun banka güvenlik görevlilerinin kadroya geçirilmeleri için yaptığı bir çalışma var mıdır, bu çalışmalar nelerdir?
2-Taşeron firma ile çalışmak yerine, bankanın güvenliğini sağlayan güvenlik görevlilerinin kadroya alınması ve özlük haklarında iyileştirme yapılması düşünülmekte midir?
3-Bankalarda çalışan güvenlik görevlilerinin ikramiye, prim, fazla mesai ücreti, yol parası ve özel sağlık sigortası haklarından yararlanabilmesi için yapılan bir çalışma var mıdır?
4-Bankaların taşeron ile anlaşarak haksız ve hukuka aykırı olarak iş sözleşmelerini feshetmesi ve güvenlik görevlilerini işten çıkarması adil bir uygulama mıdır, Bakanlık olarak görüşünüz nedir? 
5-Çalıştığı süre boyunca hiçbir fedakârlıktan kaçınmayan bu personelin yıllardır beklediği kadro haklarının verilmemesi sebebiyle yaşadıkları mağduriyetlerin giderilmesi düşünülmekte midir?

İlgili Haberler