İYİ Parti'den enflasyon rakamlarına tepki

İYİ Parti'den enflasyon rakamlarına tepki
İYİ Parti Ankara Milletvekili Koray Aydın, TÜİK’in açıkladığı enflasyon rakamlarının gerçeği yansıtmadığını öne sürdü. Aydın, “iktidarın açıkladığı yeni ekonomi programındaki rakamlar tutturuluncaya kadar da bu düşüş(!) devam edecek” dedi.

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Koray Aydın, enflasyon rakamlarına tepki gösterdi.

Twitter hesabından açıklamada bulunan Aydın, TÜİK’in açıkladığı rakamların gerçeği yansıtmadığını savundu. “Peki enflasyon rakamları nasıl düşü(rülü)yor?” diye soran Koray Aydın, TÜİK’te 2 ay önce yaşanan üst düzey işten çıkarmayı hatırlattı.

Aydın’ın açıklamaları şöyle:

"TÜİK’in son açıkladığı verilere göre enflasyon düşüyormuş! Peki açıklanan rakamlara inanmak mümkün mü? Markete, pazara giden vatandaş fiyatlardaki “düşüşü” hissetti mi? Tabii ki hayır!

Peki enflasyon rakamları nasıl düşü(rülü)yor? Hafızalarımızı tazelersek bazı ipuçlarını bulabiliriz. Yaklaşık 2 ay kadar önce TÜİK’te yaşanan üst düzey görevden almayı unutmayalım. Söz konusu görevden alma kararı; o dönem açıklanan yüksek enflasyon rakamlarının hemen ardından gelmişti. Her ne olduysa o günden itibaren enflasyon kademeli olarak düşüyor (!) Muhtemelen iktidarın açıkladığı yeni ekonomi programındaki rakamlar tutturuluncaya kadar da bu düşüş(!) devam edecek.

Gerçekte vatandaşın eziliyor olması kimin umurunda? Maksat sadece kağıt üzerinde de olsa “hedefleri tutturabildik” diyebilmek ! Milyonlarca memura ve emeklisine verilecek enflasyon farkını olabildiğince kısmak için rakamlarla oynuyorlar! Yazık! Hem de çok yazık olacak! Enflasyondan canı yanan milyonlar sandıkta hesap soracak! İYİ Parti haksızlıklar karşısında milletimizin sesi olacak!"

İlgili Haberler