İYİ Parti’den Saruhanlı çıkarması

İYİ Parti’den Saruhanlı çıkarması
İYİ Parti Manisa İl Başkanı Hasan Eryılmaz başkanlığında, ilçe başkanları ve yönetim kurulu üyelerinden oluşan heyet Saruhanlı mahallelerine çıkarma yaptı.

Ömer Soyköse - Manisa / YENİÇAĞ

İYİ Parti Manisa İl Başkanı Hasan Eryılmaz başkanlığında, ilçe başkanları ve yönetim kurulu üyelerinden oluşan heyet Saruhanlı mahallelerine çıkarma yaptı. Üzümün başkentlerinden biri olan Saruhanlı ilçesinin eskiden kasaba statüsünde olan mahalleleri Mütevelli, Koldere, Gümülceli, Lütfiye ve Nuriye’yi ziyaret eden heyet, burada çiftçilikle uğraşan yöre halkı ile bir araya geldi. Gittiği mahallerde halkın sorun ve şikâyetlerini dinleyen İl Başkanı Hasan Eryılmaz, özellikle üzüm taban fiyatları ve mülteci sorunu üzerinde durarak, açıklamalarda bulundu.

“9 NUMARA ÇEKİRDEKSİZ KURU ÜZÜMDE BU SENE TABAN FİYATIN EN AZ 16,5 LİRA OLMASI GEREKİR”

Manisa çiftçisinin üzümü hak ettiği fiyata satamadığını söyleyen Eryılmaz sözlerine şöyle devam etti;

“Her yıl ilaç, mazot, gübre gibi girdi maliyetleri sürekli artmaktadır. Girdi maliyetleri ile beli bükülen üreticimiz bu yıl, yağmur, dolu, aşırı sıcaklar ve fırtınadan dolayı da büyük zarar gördü. Buradan üreticilerimiz adına, hükümete ve Tarım ve Orman Bakanlığına çağrıda bulunuyoruz. 9 numara çekirdeksiz kuru üzümde bu sene taban fiyatın en az 16.5 lira olması gerekir. Üzüm fiyatlarının beklenen fiyatların altında açıklanması üreticiyi mağdur edecek” diye konuştu.

“MİLLİ İRADEYE SORALIM KALACAKLAR MI? GİDECEKLER Mİ?"

 

Lütfiye mahallesinde ülkemize gelen düzensiz göç dalgasından endişeli olduklarını dile getiren vatandaşlara hitaben Eryılmaz şunları söyledi;

“Biliyoruz ki hiçbir Ak Parti seçmeni ülkemizde 10 yıldır 10 milyona yakın geçici mülteci şeklinde yaşayan ve Türk Milleti’nin yapısını değiştirmek adına büyük bir beka sorunu olan mültecilerin vatandaşımız olsun diyeceğini ve bunun için Ak Partiye oy verdiğini zannetmiyorum. Hiçbir Ak Parti seçmenin basiretsiz, liyakatsiz bakan ve yöneticiler atansın da ülkemiz ekonomik çöküntü içine girsin diye oy verdiğini sanmıyorum. İktidar seçmenin kıymetini bilemedi. Çok güveniyorsanız kendinize, milli iradeye soralım. Bakalım kalacaklar mı, gidecekler mi?” dedi.