İYİ Partili Ağıralioğlu: Bizim içimizde HDP ile görüşecek bir alçak yoktur

İYİ Partili Ağıralioğlu: Bizim içimizde HDP ile görüşecek bir alçak yoktur
İYİ Parti Parti Sözcüsü Yavuz Ağıralioğlu, Habertürk'te katıldığı programda, İYİ Parti'nin HDP'den yardım istediğini iddia eden Sırrı Süreyya Önder'e cevap verdi.

HDP'li Sırrı Süreyya Önder, seçim döneminde İYİ Parti'nin kendilerinden yardım istediğini iddia etmişti. Önder'e İYİ Parti cephesinden cevap gecikmedi. İYİ Parti Parti Sözcüsü Yavuz Ağıralioğlu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamalarla iddiaların asılsız olduğunu söyledi. 

İYİ Partili Ağıralioğlu bugün katıldığı Habertürk canlı yayınında Önder'e cevap vermeye devam etti. 

Ağıralioğlu'nun açıklamalarından satır başları şu şekilde: 

"Bu konu her gündeme geldiğinde Ak Partili arkadaşlar, CHP, İYİ Parti ve HDP'yi bir araya getirerek Millet İttifakı'nın seçmen nezdinde oluşan kuvvetini PKK ile enfekte etmeye çalışıyor. Bu, 1,5- 2 yıldan bu yana daha da yoğunlaşan bir tonlamayla he cümleyi böyle birleştirerek veriyorlar. Biz de bu konuda ısrarlar bu konudaki şahsiyetimizi ısrarla milletimize anlatıyoruz.

Kapalı kapılar arkasında bir şey yapmadığımızı sürekli söylüyoruz. Bunu millete anlatabildiğimiz her yerde anlatıyoruz zaten. Ama nedense mevzu her seferinde, HDP'nin İstanbul'daki başarıyı kendine mal etme çabası yüzünden bu noktaya geliyor. İstanbul'da başarı geleceğinin anlanmasından itibaren İYİ Parti, HDP'ye sopa edilmeye çalışılıyor. Biz bütün açıklığı ile söyledik. Sayın Genel Başkanımız da katıldığı canlı yayında açıkladı.

Bir daha söylüyoruz, iddia sahibi olanlar ispatlamak zorundalar. Siyaset er meydanadır. Bizde direk, dolaylı yoldan, güvercin yoluyla ya da başka bir yolla böyle bir meyil bizim semtimize uğramaz. Parti sözcüsü olarak partimin yetkili organlarının kanaatini söyledim. Ak Parti ve MHP kanadı bir takım imalarda bulunuyor. Biz siyaseti ispat üzerine yapıyoruz.

Biz İYİ Partiyiz, HDP'ye adam göndermeyi ve irtibat kurmayı böyle bir usulü uygun görseydik Cumhur İttifakı'nın içinde olurduk. Cumhur İttifakı bu işleri yaptı diye kazanlar, Ak Parti'nin terörle mücadelede yakaladığı başarıyı beğeniyoruz. Takdir ediyoruz ve destekliyoruz ama bu eskiden yaptıkları iş takdir ettiğimiz anlamına gelmiyor. Ak Parti'nin Sırrı Süreyya'yı kurye yapıp Kandil'e göndermesini doğru bulsaydık, Cumhur İttifakı'nın içinde olurduk. Hükümeti bu nedenlerle eleştiren bir partinin HDP'ye adam göndermesi akıllıca bir şey değil. 

Bizim içimizde çocuklarımızın katiline katil diyemeyen bir şebeke ile görüşecek bir alçak bile yoktur."