İYİ Partili Aydın, Deli Dumrul düzenini anlattı

İYİ Partili Aydın, Deli Dumrul düzenini anlattı
İYİ Parti Teşkilat Başkanı ve Ankara Milletvekili Koray Aydın, bütçe görüşmelerinin devam ettiği Meclis Genel Kurulu'ndan "garantili" projeleri "Deli Dumrul Düzeni" olarak nitelendirdi.

İYİ Parti Teşkilat Başkanı ve Ankara Milletvekili Koray Aydın müşteri garantili projelerin ülkenin geleceğini ipotek altına aldığını belirterek; “müşteri garantili yatırım adı altında sırf yandaşlara para kazandırmak için bu millete dayatılan bu düzenin adı ‘Deli Dumrul Düzeni’dir. Deli Dumrul da kuru derenin üzerine köprü kurmuş, geçenden 30 akçe, geçmeyenden 40 akçe alıyordu. İşte iktidarın müşteri garantili yatırım düzeninin adı, aslında tam bir ‘Deli Dumrul Düzeni’dir” dedi.

AKP iktidarının ‘bizden öncekiler bir şey yapmadılar’ gibi bir ezberi olduğunu ifade eden Aydın; “Deprem olur aynı söylem, sel olur aynı söylem, yol açarlar aynı söylem, tünel açarlar aynı söylem. İktidar sözcülerine göre Türkiye’de AK Parti’den önce yol yoktu, tünel yoktu, havalimanı yoktu, fırın yoktu, buzdolabı yoktu, araba yoktu. Hatta kadının adı yoktu ve kadınların seçilme hakkı yoktu. Sanırsınız Türkiye AK Parti öncesi taş devrini yaşıyordu. İktidarın bu inkârcılığını asla kabul etmiyoruz.” şeklinde konuştu.

SİZDEN ÖNCEKİ HÜKÜMETLER, SİZİN SATTIKLARINIZI YAPTI’

İYİ Parti Teşkilat Başkanı ve Ankara Milletvekili Koray Aydın, AKP Grubuna dönerek şunları söyledi:

“Değerli AK Partili Arkadaşlar, Sizden önceki hükümetler ne mi yaptı? El cevap; sizin sattıklarınızı yaptı...Siz ne yaptınız? Uçulmayan havalimanları, geçilmeyen köprüler, gidilmeyen otoyollar yaptınız. Yanlış anlaşılmasın hiç geçilmiyor, hiç uçulmuyor değil. Ama müşteri garantisine asla erişilemiyor bu yüzden de hazine düzenli olarak zarar ediyor. Yapılan duble yollar, iyi yapılamadığı için sürekli inşa halinde. Bu yüzden kazalar oluyor, can ve mal kaybına uğruyoruz. Zaten sizin iktidar olarak yaptıklarınızı anlatma sorununuz yok. Yasama, yürütme ve yargı derken basını da zaten tek sesli hale getirdiniz. Tek adam rejimine uymayan ve tek sesliliği bozan basının sesini zaten anında kısıyorsunuz.”