İYİ Partili Aytun Çıray'dan Gelecek Partisi değerlendirmesi

İYİ Partili Aytun Çıray'dan Gelecek Partisi değerlendirmesi
İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Aytun Çıray, Ahmet Davutoğlu liderliğinde kurulan Gelecek Partisi’ne ilişkin yaptığı değerlendirmede, en çok zarara uğrayanın AKP olacağını söyledi. Çıray, “Bu yeni çıkacak iki partinin içinden doğduğu parti, en çok zarar görecek parti olur” ifadesini kullandı.

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Aytun Çıray, eski Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun kurucusu olduğu ve bugün resmi başvurusu gerçekleşen Gelecek Partisi’ne ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Medyafaresi.com’a konuşan Çıray, “Türkiye’de yeni siyasi partilerin kurulması iyidir. Türk demokrasisi için hayırlı, rekabet olmasında fayda var” ifadelerini kullandı.

Partiyle ilgili bir değerlendirme yapmanın erken olduğunu belirten Çıray, “Değerlendirme yapmamız için bu partinin yürüyüşünü görmemiz lazım” dedi.

Çıray, şu değerlendirmelerde bulundu:

“Bu tür partiler, hele bu yeni çıkacak iki partinin içinden doğduğu parti, en çok zarar görecek parti olur o konuda. Burada alınacak tek tedbir, ülkeyi doğru dürüst yönetmeleridir. Ama, Türkiye’yi doğru dürüst yönetebilecek bir durumda olsaydı Adalet ve Kalkınma Partisi ittifakı, Türkiye’de o zaman böyle bir siyasi arayış ortaya çıkmazdı.”