İYİ Partili Fahrettin Yokuş'tan MHP'ye sert tepki! "Sözde milliyetçiler neden sessiz?"

İYİ Partili Fahrettin Yokuş'tan MHP'ye sert tepki! "Sözde milliyetçiler neden sessiz?"
Cumhur İttifakı, üniversite mezunları arasından subay-astsubay yetiştiren askeri eğitim kurslarındaki Atatürk ilke ve devrimlerini kaldırdı. İYİ Parti Konya milletvekili Fahrettin Yokuş, AKP’nin Cumhuriyet değerleri ile kavga ettiğini belirterek Cumhur İttifakı’nın diğer bir bileşeni MHP’ye tepki gösterdi. Yokuş, “Sözde milliyetçiler Atatürk’e, Cumhuriyet’e, Türklüğe yapılan her saldırıda sessiz kaldı. Beka diye uydurdukları bir şeyin arkasına saklanıyorlar” dedi.

Berkay BİGEÇ/YENİÇAĞ

4 yıllık üniversite mezunlarının subay ve astsubaylık eğitim kursları yönergesinde değişikliğe gidildi. Eski yönergede Atatürk’ün adı 8 kez geçiyordu fakat yeni yönergede Atatürk’ün adı tamamen kaldırıldı. Geçtiğimiz günlerde ise Andımız, Danıştay’ın kararıyla tamamen kaldırılmış, korolarda Türk kelimesinin geçmesi de engellenmişti. Atatürk’e ve Cumhuriyet’e yönelik sistematik saldırıların ardından Türkiye’de birçok yerde Atatürk büstlerine sistematik saldırılar yapıldı.

“EL ALTINDAN AÇILIM SÜRECİ DEVAM EDİYOR”

İYİ Parti Konya milletvekili Fahrettin Yokuş, Cumhur İttifakı’na sert sözlerle yüklendi. El altından açılım sürecinin devam ettiğini belirten Yokuş, “Son dönemlerde iktidar partisinin, Atatürk’e, Cumhuriyet’e, Türklüğe, andımıza yönelik saldırıları devam ediyor. Bu durum kendi yandaşlarının ve Atatürk ve düşmanlarının da iştahını kabartıyor. Atatürk büstlerine de tekrar saldırıların başlaması iktidardan güç almaları. Üzüntümüz şu; Andımızın kaldırılmasından, nişan ve madalyalardan Atatürk kabartmasının kaldırılması devamında korolardan Türk kelimesinin çıkarılması AKP zihniyetinin HDP politikalarıyla örtüşen açılım politikalarının devam ettiğini görüyoruz. Siyasi iktidar HDP ile kavga eden bir görüntü çizse de gerçekten kavga etmiyor, el altından açılım devam ediyor. AKP zihniyeti Cumhuriyetle hesaplaşmak istiyor, bunun için de HDP de var. O da Anayasa’mızdaki birçok kavrama karşı. Çift dilli bir devlet yaratma arzuları var” dedi.

“SÖZDE MİLLİYETÇİLER, ÜLKENİN TEMELİNE DİNAMİT DÖŞENİRKEN SESSİZ KALIYOR”

Cumhur İttifakı içerisinde yer alan Milliyetçi Hareket Partisi’nin Türklüğe, Atatürk’e, Cumhuriyet’e saldırılar yapılırken sessiz kaldığını ifade eden Yokuş, “Bu yaşananlar bizi şaşırtmıyor. Tek şaşırdığımız bu Cumhur İttifakı içerisinde kendisine milliyetçi diyen sözde milliyetçilerin olması. Bu sözde sözde milliyetçiler devletin temeline dinamit atılmak istendiği bir süreçte sessiz kalarak iktidara destek veriyor. Beka diye uydurdukları bir şeyin arkasına saklanarak AKP’nin yaptığı bütün hataların arkasında duruyor. Asıl sorgulanması gereken bu. Güya bu iktidar milliyetçi-muhafazakar bir iktidar, güya yerli ve milliler ama uygulamada yerli ve milli olan ne varsa tahrip ediyorlar. İktidar da bir hesaplaşma içinde ama millet bunu görüyor. Cumhur İttifakı’nın yaptığı siyaset kavgaya götürür. Bu millet değerleriyle kavga edenleri asla unutmaz” dedi.