İYİ Partili Hasan Seymen: Andımız AKP ve MHP'nin projesi

İYİ Partili Hasan Seymen: Andımız AKP ve MHP'nin projesi
Katıldığı canlı yayında yerel seçimlere ilişkin açıklamalarda bulunan İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Hasan Seymen, Andımız'la ilgili tartışmaların AKP ile MHP'nin danışıklı dövüşü olduğunu söyledi.

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Hasan Seymen, Halk TV'de yayınlanan Günün Gelişmeleri programında Lale Özan Arslan'ın sorularını yanıtladı.

Yerel seçimlere ilişkin önemli değerlendirmelerde bulunan Seymen, adayların bölgelerde yaşayan vatandaşların talepleri doğrultusunda seçileceğini söyledi.

Seymen, Danıştay'ın Andımız kararıyla ilgili çıkan tartışmaları da yorumladı.

AKP ve MHP'nin düşen oylarını tekrar toplamak için Andımız konusuyla ilgili danışıklı dövüş içerisinde bulunduğunu söyleyen İYİ Partili Hasan Seymen, "Bu tiyatro ile AKP Kürt oylarına, MHP Türk milliyetçilerinin oylarına temas etmeye çalışıyor fakat Türk milleti bu oyunu görüyor" dedi.

Seymen'in açıklamaları şöyle:

'VATANDAŞA HİTAP EDEN KİŞİLERİ ADAY ÇIKARACAĞIZ'

"1-15 Aralık tarihleri aralığında aday adaylarının başvurularını alacağız. İYİ Parti halkla, teşkilatlarıyla adaylarını belirleyecek. Biz 81 ilimizi ziyaret ettik. Vatandaşlarla hasbihal ettik. O yöreye kim hitap ediyorsa onu aday çıkaracağız."

ANDIMIZ

"Andımız konusu ile oy konsolide etme girişimindeler. AKP ile MHP danışıklı dövüş içerisinde. Bu tiyatro ile AKP Kürt oylarına, MHP Türk milliyetçilerinin oylarına temas etmeye çalışıyor fakat Türk milleti bu oyunu görüyor. Bu tiyatrodan biz kazançlı çıkacağız. Daha önce oynanmış senaryolar tekrar tekrar vatandaşın önüne getiriliyor. Yangın vatandaşın kapısına dayanmış durumda." 

AHAD ANDİCAN'IN İSTİFASI

"Ahad Hoca ile ilgili hiçbir sıkıntı yok. Yerel seçimlerde daha aktif bir performans sergilemesi için kendi isteği ile grup başkanlığı görevini bıraktı. Yoksa başka hiçbir sebebi yok. Paritmizin en önemli şahsiyetlerinden birisidir kendisi." 

MANSUR YAVAŞ'IN ADAYLIK İDDİASI

"Mersin'i muhakkak alacağız, Manisa'yı muhakak alacağız. Mansur Yavaş çok saygı duyduğumuz bir şahsiyet. Kendisinin adaylığı bize büyük şeref verir fakat şu an kendisiyle ilgili bir adaylık görüşmemiz olmadı. 

Mevcut Belediye Başkanlarımız yeniden aday olacak. Şu an adaylıkla ilgili kesin olan tek durum bu."

YEREL SEÇİMLERDE İTTİFAK YAPILACAK MI?

"Doğal ittifak İYİ Parti'nin üzerinde olmak zorunda. İYİ Parti merkez parti. Dolayısıyla tüm merkezi kapsıyor. İttifakla ilgili yapılmış resmi bir görüşmemiz yok."