İYİ Partili Hasan Seymen'den Keskin açıklaması

İYİ Partili Hasan Seymen'den Keskin açıklaması
İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Hasan Seymen, Keskin ilçesinde yenilenen seçimlere ilişkin yaptığı açıklamada "Tamamen YSK'nın hatası sebebiyle burada seçime gidiliyor Biz Keskin halkına güveniyoruz. Demokrasinin galip geleceğine inanıyoruz" dedi.

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Hasan Seymen, YSK'nın kararının ardından Kırıkkale’nin Keskin ilçesinde yenilenen seçimlerde sandıkta çıkan arbedeye ilişkin partililerden bilgi aldı.

Kırıkkale İl Başkanı Bülent Altınışık ve Keskin Belediye Başkan adayı Necati Alsancak ile birlikte seçimin yapıldığı okulları gezen Seymen, çıkışta gazetecilere açıklama yaptı. Seymen, "Bu arbedeler, temenni ve tasvip etmediğimiz hadiseler. Fakat bunun asıl sebebine bakmak lazım. Biliyorsunuz bugün Keskin’de belediye başkanlığı seçimi ikinci kez yapılıyor. 31 Mart seçimlerinde adayımız ipi göğüsleyip, belediye başkanı olmuşken tamamen Yüksek Seçim Kurulu’nun yaptığı hata sebebiyle, seçmen listelerini sağlıklı oluşturmaması sebebiyle, burada seçim tekrarı yapılıyor. Vatandaş maalesef ikinci sefer, bir Pazar günü Ramazan günü sandık başına gitmek mecburiyetinde kaldı. Biz Keskin halkına güveniyoruz. Demokrasinin galip geleceğine inanıyoruz. Necati başkanımızın hakkının teslim edileceğini düşünüyoruz" dedi.

"HAKSIZLIĞA UĞRAMIŞ TARAF BİZİZ"

Seymen, İYİ Parti teşkilatları olarak sandıklara hakim olduklarını vurgulayarak, "Her okulda avukatlarımız her sandık başında da görevlilerimiz ve müşahitlerimiz son derece tecrübeli şekilde bulunuyorlar. Bir aksaklık, sıkıntı yaşamadan hakkın akşam sonunda sahibine teslim edileceğine yürekten inanıyorum. Herkesin kendisine sahip olmaya çalışması lazım. Bu demokratik bir yarış, haksızlığa uğramış taraf diğer taraf değil biziz, biz gerginlik yaratmıyorsak onların hiç yaratmamaları lazım. Bunun münferit olaylar olduğunu tahmin ediyorum. Okulların tamamını dolaşmış durumundayız. Şimdi her yerde asayiş berkemal, hiçbir sıkıntı yok, vatandaş gelsin gönül rahatlığıyla oyunu kullansın ve hakkı olana teslim etsin" diye konuştu.

hasan-seymen-002.jpg

İlgili Haberler