İYİ Partili İmam Hüseyin Filiz’den Fahrettin Koca’ya kritik sorular

İYİ Partili İmam Hüseyin Filiz’den Fahrettin Koca’ya kritik sorular
İYİ Parti Gaziantep Milletvekili ve Türkiye-Avrupa Birliği Karma Parlamento Komisyonu Türk Grubu Üyesi Prof. Dr. İmam Hüseyin Filiz, Gaziantep’teki korona salgınına ilişkin Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın cevaplaması üzerine bir soru önergesi verdi.

İYİ Parti Gaziantep Milletvekili İmam Hüseyin Filiz, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından cevaplandırılması için soru önergesinde bulundu.

İYİ Partili Filiz, Gaziantep’teki korona virüs salgınını Meclis gündemine taşıyarak, Bakan Koca'ya “Gaziantep’te son üç hafta içerisinde Covid-19 testi pozitif çıkan kişi sayısı kaçtır?, Gaziantep’te pandemi süresince Covid-19 nedeniyle hayatını kaybeden kişi sayısı kaçtır?” sorularını sordu.

İYİ Partili Filiz, önergesinde şu ifadelere yer verdi:

“2019 yılının Aralık ayında Çin'de ortaya çıkan ve kısa sürede tüm dünyayı etkisi altına alarak milyonları enfekte eden ve binlerce insanın ölümüne sebep olan korona virüs pandemisi ülkemizde resmi olarak ilk kez 11 Mart 2020 tarihinde tespit edilmiş ve sonrasında hızla yayılarak hayatı durdurma noktasına getirmiştir.

11 Mart'tan günümüze kadar 216 bin 873 vaka, 5 bin 440 vefat resmi kayıtlara geçmiştir.

Mart ayından bu yana Türkiye genelinde pandemi önlemleri dolayısıyla uygulanan yasaklar, normalleşme takvimi çerçevesinde 1 Haziran itibariyle kalkmıştır. Normalleşme sürecinin Ramazan Bayramı sonrasına denk gelmesi sonucunda başta İstanbul olmak üzere diğer büyük şehirlerden Gaziantep ilimize ciddi oranda yurttaşımız gelmiştir. Son günlerde, tarafımıza iletilen bilgilere göre Gaziantep ilimizde vaka sayısı hızlı bir biçimde artmaktadır. Her geçen gün artan vaka sayıları yurttaşlarda korku ve paniğe neden olmakta ve bu konuda bilgi kirliliğinin önlenmesi gerekmektedir.

Bu kapsamda;

1-            Gaziantep’te son üç hafta içerisinde Covid-19 testi pozitif çıkan kişi sayısı kaçtır?

2-            Gaziantep’te pandemi süresince Covid-19 nedeniyle hayatını kaybeden kişi sayısı kaçtır?

3-            Son üç hafta içerisinde Gaziantep’te karantinaya alınan kişi sayısı kaçtır?

4-            Karantinaya alınan kişilere Covid-19 testi yapılmış mıdır? Test yapılan kişilerin kaçında sonuç pozitif çıkmıştır? Hastaların ilçe, yaş ve cinsiyete göre dağılımı nedir?

5-            Bakanlığınız, şehirde artan Covid-19 vakalarına karşı ne gibi tedbirler almıştır? Şehirde Covid- 19 vakalarının hızla artmasının nedenleri nelerdir?

6-            Şehirde Covid-19 vakalarında ki artışın sorumluları tespit edilmiş midir? Edilmiş ise haklarında başlattığınız bir inceleme var mıdır?

7-            Gaziantep ilinde şimdiye kadar kaç adet Korona Virüs testi yapılmıştır? İl merkezi ve ilçelerine göre dağılımı nedir?

8-            Gaziantep il ve ilçelerinde bulunan hastanelerde yatak ve yoğun bakım ünitesi sayısı ve doluluk oranı ve sayısı kaçtır?

9-            Gaziantep il genelinde, sağlık kurumlarında toplam kaç uzman doktor ve sağlık personeli bulunmaktadır? Araban, İslâhiye, Karkamış, Nizip, Nurdağı ve Yavuzeli’nde sağlık personeli ve sağlık ekipmanı yönünden yaşanan herhangi bir eksiklik var mıdır?

10-         Son üç haftada Gaziantep’ten komşu illere gönderilen hastalar var mıdır? Var ise hasta sayısı kaçtır?”