İYİ Partili İsmaik Ok: "Ülkemizde adalet yok!"

İYİ Partili İsmaik Ok: "Ülkemizde adalet yok!"
Katıldığı bir organizasyonda projelerini anlatan İYİ Parti Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan adayı İsmail Ok, "Balıkesir’e birileri Ankara’dan Büyükşehir belediyesine bürokrat tayin edemeyecek” dedi.

İYİ Parti Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı İsmail Ok, BANSİAD (Bandırma Sanayici ve İşadamları Derneği) ve BAGİAD (Balıkesir Genç İşadamları Derneği) tarafından düzenlenen organizasyonda projelerini anlattı.

İsmail Ok, ülke genelinde adalet kavramının içinin boşaltıldığına vurgu yaparken şu ifadeleri kullandı: “Üzülerek ifade ediyorum ki ülkemizde adalet yoktur. Bir ülkede adalet yoksa o ülkede hiçbir şey yolunda gitmez. Adalet olamayınca hukuk ve liyakat de olmuyor. Eğer işler yolunda gitseydi, başta işadamları yatırımlarını yurt dışına kaydırmak zorunda kalmazdı. Gençler yurt dışına kaçmanın yolunu arıyor. Anayasa referandumundan sonra bu durum ivme kazanmıştır. Ülkeyi yönetenler kriz yok dese de işadamlarımız krizi iliklerine kadar yaşıyor. Ankara’da bizi yönetenler adına 31 Mart önemli bir fırsat.”

“BALIKESİR’E ANKARA’DAN BÜROKRAT TAYİN EDEMEYECEKLER”

Balıkseir Büyükşehir Belediyesi’nin ekonomik anlamda kötü yönetildiğini söyleyen Ok şöyle konuştu: “Biz kazandığımızda adaletle belediyeyi yöneteceğiz. Liyakatli yöneticilerle yöneteceğiz. Balıkesir’i yerinden yöneteceğiz. Balıkesir’e birileri Ankara’dan Büyükşehir belediyesine bürokrat tayin edemeyecek. Büyükşehir’e 5 yılda 5’nci kez genel sekreter atandı. Genel Sekreteri Büyükşehir Başkanı’nın kendi belirlemesi gerekmez mi? Bizim kimle çalışacağımıza başkası karar veremez. Bunu kabul etmiyoruz. Ben bilirim yok biz biliriz var. Birlikte yöneteceğiz. Balıkesir’in geleceğini birlikte planlayacağız.”

“BALIKESİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İFLAS ETMİŞ DURUMDA”

“Balıkesir’de 5 yılımız kayıp. Büyükşehir Belediyesi ekonomik olarak iflas etmiş durumda. Çektiği kredileri ve maaşları ödemekte bile güçlük çekiyor. Çivi çakmaya para yok. BALTOK’u yapan şirket Balıkesir’den kaçtı. BALPARK var halk da çalışanlar da memnun değil. Biz geldiğimizde adaletli, liyakatli olacağız. Bütün Balıkesir’i kucaklayacağımızın altını çizmek istiyorum.”

“BIRAKIN GELİŞMEYİ BİZ ŞU AN GERİYE GİDİYORUZ”

“Bandırma bütün ilçeler arasında sosyal ve gelişmişlik olarak ilk 20 ilçe arasında. Yanlış politikalar dolayısıyla ülkenin en verimli toprakları ekilemiyor. Liman yarı kapasiteyle bile çalışmamakta. Biz bu bölgeyi endüstri bölgesi haline getirmeliyiz ama çevreyi kirleten sanayinin gelmesini istemiyoruz. Balıkesir ve Bandırma’da el ele vererek birikmiş sorunları çözmeye talibiz. Bırakın gelişmeyi biz şu an geriye gidiyoruz. Bandırma’da çevre sorunlarının hat safhada olduğunu biliyorum. Bunu tersine çeviremezsek çocuklarımızı zehirliyoruz” dedi.